Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od ilu pokoleń jesteście Polakami?

Polecane posty

Gość gość

A może jesteście z dziada pradziada Polakami? Jeśli nie, to skąd pochodzą Wasi przodkowie?

Gość gość2
tak na prawdę to chyba mało kto wie kim byli i skąd sie wzieli przodkowie dawniejsi niż pradziadkowie

Gość gość
jak to sprawdzic? polowa to pochodzenie żydowskeigo

Gość gość
może i cześć społeczeństwa ma jakieś tam korzenie żydowskie ale często nie ma o tym pojęcia i wyzywa żydów od najgorszych

Gość gość
sprwdzic swoje drzewo genealogiczne

Gość gość
Z tego co wiem dalsza rodzina od strony dziadka pochodzi z Ukrainy. Moja babcia Polka, jej rodzice tez polacy, ale juz o moich pra pra dziadkach nic nie wiem.pytalam sie babci,ale babcia juz niedoslyszy i ciezko sie z nia dogadac.

Gość gość
Nie wiem , ale napewno mamy żydowskich przodków i po cic****estesmy z nich dumni. Każdy z nas ma smykałkę do interesu :D

Gość gość
Po cichu / jestesmy

Gość gość
Ja na 100% mam prababke niemieckiego pochodzenia. Pradziadek z ojca strong tez ma niemieckie pochodzenie. Reszta to nie wiem.

Gość gość
ja nie chcę mieć przodków zydowskiego pochodzenia i mam nadzieję ze nie mam

Gość gość
Polska kiedys byla panstwem wielonarodowosciowym, wiec raczej nikt z nas nie jest stuprocentowym Polakiem. Poczynajac od najazdow Wikingow, mieszalismy sie z Niemcami, Rusinami, Wegrami, Czechami, Zydami a nawet z muzulmanami. Historia ludzkosci opiera sie na migracjach i wzajemnym przemieszaniu. Zreszta Polska byla kiedys panstwem tolerancyjnym, dopiero komunizm zrobil z nas zakompleksionych ksenofobow.

Gość gość
nic mnie to nie obchodzi, kim byli mpi przodkowie. Ja, chociaz urodzilem sie w PL (i niestety tu na razie mieszkam) (z matki polski i ojca polaka), to brzydze sie tą narodowością - mentalnie (po 7 latach mieszkania w UK - w przeszłości) jestem anglikiem i jestem z tego dumny.

Gość gość
ze strony ojca - slazacy i niemcy, matki polacy patrioci walczacy jako ułani na wojnie

Gość gość
To dobrze, że nie czujesz się Polakiem, to takich półmózgów jak Ty nam w Polsce nie potrzeba. Zapiepszaj u tych angoli i liż im tyłki.

Gość gość
Po 7 latach mieszkania w Anglii jestes Anglikiem ha ha, to sie usmialam.

Gość gość
jak powiesz anglikowi ze po 7 latach czujesz sie anglikiem to osmieszys siebie ale tez reszte polakow bo sobie pomysla ze kazdy z nas tak ma, kompleksy na tle panstwowosci..

Gość gość
szczerze? ch....j mnie obchodzi reszta polakow. polacy to janbardzie zawista narodowosc w europie (niestety nie wiem jak wyglada reszta swiata)

Gość gość
Mozesz sobie myslec, ze jestes Anglikiem, ale prawda jest taka, ze jestes i zawsze bedziesz Polakiem.

Gość gość
teraz mozna sobie zrobic test genetyczny za $100 i wychodzi dokladnie w procentach skad sa nasi przodkowie, wszystko jest w kodzie genetycznym. dna . ancestry . com

Gość gość
Uważaj bo ci matkę i ojca wywiozą arogancka suko.

Gość gość
Gosciu sam sobie odpisuje, jesli nie jestescie Polakami to co robicie na polskim forum i dlaczego macie taka obsesje na punkcie Polakow?

Gość gość
doookladnie wypieeerdalac ! do angoli i innych psycholi czemuz to nie idziecie na fora angielskie niemieckie i inne tylko piszecie do polakow i z polakami ! won sfolocz pieprzona zdradliwe podle gadziny

Gość gość
Moja koleżanka wysoka blondynka, niebieskooka miała robione badania genetyczne, bo podejrzewano u niej bardzo rzadką chorobę genetyczną i co się okazało, że ma dwie rzadkie genetyczne choroby krwi, jedna występuje u mieszkańców rejonu Turcji, a druga u mieszkańców półwyspu Iberyjskiego :) Ach te przemarsze wojsk przez Europę :) Wszystkie ładne Niemki mają w sobie Ruską krew.

Gość gość
Prawda jest taka, ze ludzkosc wywodzi sie z Afryki, to po pierwsze, a po drugie bardzo niewielka garstka ludzi przezyla epoke lodowcowa i my wszyscy jestesmy ich potomkami. Wspolczesne panstwa i narodowosci istnieja tak naprawde od niedawna, zwlaszcza te europejskie. I jest to mieszanina roznych fal migracyjnych. Ludzkosc jest bardzo dynamiczna i wciaz sie zmieniamy. Gdybysmy sie cofneli 1000, ba, nawet 500 lat wstecz na tereny, na ktorych dzisiaj mieszkamy to moglibysmy miec problemy nawet z porozumieniem sie z naszymi przodkami, o roznosci w mentalnosci nie wspominajac. A czymze jest 1000 lat jesli ludzkosc ma ok 200 000 lat?

Gość gość
Akurat 500 lat temu był juz pisany język polski więc nie pitol . Co do pochodzenia -56% ma haplogrupę typową dla słowian reszta inne indoeuropejskie np 10-12% ma pochodzenie germańskie .Egzotyczne pochodzenie to max ok 10% populacji kraju. Akurat Polacy to jedna z bardziej homogenicznych grup w Europie .

Gość gość
Co z tego, ze 500 lat temu byl jezyk pisany? Przeciez teksty z XVI woeku znacznie roznia sie od wspolczesnych, nie mowiac juz o jezyku jakim mowil zwykly lud. Zreszta nie o to chodzi, chodzi o to, jak bardzo przemieszana jest ludzkosc i nie chodzi tu nawet o ostatnie 1000 lat gdy istnialo panstwo polskie (jako takie, bo 1000 lat temu Polanie nie mieszkali na terenach pokrywajacych sie z obecna granica Polski).

Gość gość
moge sie jedynie cofnoc do moich pra pra dziadkow , moja babcia urodzila sie i mieszkala we Lwowie ( dla gimbazy tu wiadomosc - to byla Polska a nie Ukraina , Ukraina zreszta jako panstwo nigdy nie istnialo) a dziadkowie mojej babci z opowiadan wiem ze mieszkali gdzies na wsi pod Lwowem, podczas wojny babcia z rodzicami przeprowadzili sie - musieli uciekac przed naszymi bracmi Ukraincami barbazyncami- na pomorze