Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teraz to się boję

Czy to może być niedoczynność tarczycy?!

Polecane posty

Gość teraz to się boję

W ostatnim czasie (ok 3 miesiące) przytyłam 5 kg, można powiedzieć, że "z powietrza" bo nie jem dużo, ani późno. Strasznie zwolnił mi się metabolizm (rzadziej chodzę do toalety), dużo śpię. Zauważyłam też, że wypadają mi włosy i nawet w ciepłych pomieszczeniach jest mi zimno (w sumie zawsze byłam typem zmarzlucha, no ale nie aż tak) Mam 18 lat. Powiedziałam o tym mamie, i ona stwierdziła, że to może być niedoczynność tarczycy. W czwartek idę do lekarza. Strasznie się boję. Czy Waszym zdaniem to może być to? Czy jest szansa, że schudnę, albo chociaż nie będę tyć jak dostanę leki? Zastanawia mnie tylko to, że nie mam jakiś zmian po twarzy, szyja jest chyba taka sama jak była, no ale mimo wszystko pozostałe objawy się zgadzają.

Gość teraz to się boję
jak sądzicie?

Gość gość
przebadaj tarzyce koiecznie! Ja tez tak mialam i lecyzlam sie na depresje! w kon,cu poszlam zalaman do dietetyka a ten wylal mnei na badanie tarczycy. Biore leki, troche schudlam, mam normalna energie, nie spie non stop jak wczesniej. NIby niedocyznnosc byla nieduza, ale zawsze!

Gość teraz to się boję
Przebadam na 100% tylko, czy u Was widać chorobę po twarzy? Bo jak mówię to mnie dziwi. Niby jestem podręcznikowym przypadkiem, ale twarz i szyję mam zupełnie normalną

Gość gość
a niby co ma być widać na twarzy???

Gość gość
chocby wole

Gość gość
Ja też podejrzewam u siebie niedoczynność tarczycy. Włosy mi strasznie wypadają, mam miejscami rzadkie brwi, nieregularny okres, ciągle marznę, jestem ciągle zmęczona, blada, mogłabym całymi dniami spac i najważniejsze, że choćbym nie wiem co robiła to nie mogę schudnąć od dawna a jem mało. Nie byłam jeszcze u lekarza.

Gość gość
przecież wole nie są na twarzy

Gość gość
Wole to chyba występuje przy nadczynności, a nie niedoczynności. Niedoczynność to szybki przyrost wagi, częste biegunki, szorstka, rogowaciejąca skóra (ciemne łokcie, kolana, łuszcząca się skóra na skrzydełkach nosa), wzmożone wypadanie włosów, męczliwość, osłabienie siły mięśniowej, częstsze oddawanie moczu, okresowe kołatanie serca, nocne poty. Fajna sprawa, nie ma co :/

Gość gość
Pardon: zapomniałam dodać drażliwość i stany depresyjne;)

Gość gość
Same przyjemnosci ;-)

Gość gość
zaparcia, nie biegunki przy niedoczynności

Gość gość
jakie "częstsze oddawania moczu"??? to się uśmiałam ;) chyba pomyliły Ci się objawy: niedoczynność tarczycy a ciąża ;)

Gość gość
ja mam niedoczynność od ponad 13 lat, nie mam i nigdy nie miałam wola

Już bardziej celowałabym w nadczynność albo hashimoto. Przy niedoczynności się chudnie. Zrób badania na tsh i przeciwciała. Wszystko będzie jasne. Przede wszystkim nie bój się. To nic strasznego. Naprawdę są gorsze choroby. W najgorszym wypadku dostaniesz leki, które ustabilizują poziom hormonów. Będzie dobrze:) Z tym naprawdę można bez problemów żyć (wiem co mówię).

Gość gość
Beciula, doczytaj zanim znowu napiszesz kolejną bzdurę:O Przy NIEdoczynności tarczycy TYJE SIĘ ponieważ metabolizm zwalnia.

Gość Siuuup
Jeśli faktycznie to niedoczynność tarczycy to tabletki hormonalne które dostaniesz uregulują a przynajmniej powinny jeśli będą dobrze dobrane i metabolizm i wypadanie włosów. Z tym da się żyć więc spokojnie :) http://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
Cytuję: "Oprócz hormonów płciowych na problem z pęcherzem wpływają hormony przysadki. Częstomocz występuje także w niedoczynności tarczycy." ze strony www.pęcherz.pl

Gość swinskatarczyca
Mam sprowadzany z Tajlandii suplement diety Thiroyd 1000 tabletek po 60 mg. Sprzedaję po 180zł + 20 zł przesyłka pobraniowa. Również mam suplement Thyroid-S i Thyroid TR (bez laktozy i glutenu), 1000 tabletek po 60 mg, za 250 zł, włącza to koszt wysyłki rejestrowanej z Tajlandii. Mogę też go wysłać z Polski, ale za 350 zł. Proszę przekaż znajomym. dziekuję z góry Jan Krongboon massagewarsaw@gmail.com www.facebook.com/kurs.tajski www.massagethai.info