Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pominięcie tabletki po siedmiodniowej przerwie a szansa na zajście w ciążę

Polecane posty

Gość gość

Zapomniałam tab po 7dniowym odstawieniu,wzięłam ją po 8 dniach (w pon) a nie po 7(w nd). Uświadomiłam sobie,to dopiero po 3dniach, że zapomniałam tej tab. W tygodniu poprzedzającym zapomnienie tabletki odbywałam stosunek (bez wytrysku do pochwy) w niedzielę tydzień wcześniej oraz w piątek (facet tylko kilka razy włożył penisa, bez wytrysku). W tygodniu po zapomnieniu tabletki odbywałam stosunek seksualny z dodatkowym zabezpieczeniem- prezerwatywą. Jak duża szansa jest że zaszłam w ciążę.

Gość gość
Witaj. Uspokoję Cię może trochę. W tym miesiącu zdarzyła mi się dokładnie taka sama, identyczna sytuacja. Z tym, że w tygodniu poprzedzającym nie odbyłam żadnego stosunku, a do końca opakowania partner ani razu nie kończył we mnie, tylko robiliśmy stosunek przerywany. Byłam zestresowana jak nie wiem co, ale krwawienie z odstawienia dostałam i wszystko w porządku!

Gość wera87
Stosunek przerywany nie jest skuteczną formą antykoncepcji, gdyż w preejakulacie również znajduję się żywe plemniki, zdolne do zapłodnienia. Statystyki pokazują, że co 4 kobieta zachodzi w ciążę, dlatego warto pamiętać o antykoncepcji po.