Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dlugo u waszych niemowlakow trwal sie mokry kaszel podczas przeziebienia?

Polecane posty

Gość gość

Mała ma 7msc, daje flegamine i cebion multti, czesto takze oklepuje, katar ma niewielki, przewaznie tylko rano odciagam wydzieline frida a w ciagu dnia sporadycznie raz czy dwa. Jak dlugo moze trwac taki kaszel, tydz czy wiecej? Zakladajac ze dziecko jest osłuchowo czyste i nic powazniejszego sie z tgo nie zrobi.

Gość gość
heh nie trwal sie tylko utrzymywał :P nie ta wersje ostatecznie, poprawiona pusciłam ale mysle, ze wiadomo o co chodzi

Gość gość
Jeżeli jest osluchowo czyste to po co flegamiina?

Gość gość
bo ułatwia odksztuszanie

Gość gość
Jeżeli odkrztusza wydzieline to czysty nie jest, bylas u lekarza bo ja z takim kaszlem wylądowałam w szpitalu

Gość gość
jutro ide, zaczelo sie w sob po obudzeniu ale mam wrazenie ze jest lepiej, oczywiscie pojde bo to malutkie dziecko tak tylko spytałam jak długo moze sie utrzymywac taki kaszel.

Gość gość
U mnie zaczelo sie od nie wielkiego kaszlu a skonczylo na ostrym zapaleniu pluc, także idz do lekarza bo nie ma co gdybać, a jeżeli masz inhalator to mu zrob z soli fizj,napewno pomoże a nie zaszkodzi, zdrowka zycze dla dziecka :-)

Gość gość
A i cebion tez mi lekarz kazal dawac 3 razy po 15 kropli

Gość gość
dzieki :) pojde, pojde bo nie chce sie dorobic jakiegos zapalenia u niej oskrzela. płuca czy uszy brrr. nie mam niestety inhalatora a czy jakos inaczej moge pomoc dziecku? prócz tego co daje i klepania

Gość gość
ja z tymm cebionem ostrozna jestem, bo jakies 3msc temu po podaniu dwóch malych i profilaktycznych dawek (starsze rodzenstwo chore0 to mloda wysypało zaraz cała, dletego teraz wahalam sie czy wogole jej podawac. Daje 3x po 5-8 kropli i narazie ma czysta skore, moze juz jej minelo bo ewidentnie to było wtedy po cebionie

Gość gość
Tylko inchalacje pozatym moga pomoc, a na katar nasivin dla dzieci jest dobry :)

Gość gość
matko jak ja pisze :o oskrzeli i płuc, tak napisalam jakby po 1 szt miala hehe ;p

Gość gość
narazie katar to nie az taki problem, na szczescie przynajmniej tak mi sie wydaje, bo daje jej spac nie zatyka sie nos, tylko po nocy wlasnie najwiecej sie zbiera no ale to logiczne a tak to psikam w dzien desinemarem

Gość gość
Wiesz nie jestem lekarzem,ale mojemu synowi pediatra przepisala flegamine 3 razy po 2 ml, clemastinum 2 razy po 4 ml, do noska radze wlać po kropelce soli fizl o odciągnąć frida, ta sol rozrzedza wydzieline i jest latwiej, ja jak mial bardzo zstkany nos to po kropelce nasivinu dawalam, ale nie mozna tego robić za czesto, i jak najdluzej w pozycji pionowej i oklepywac, a pod lozeczko podlozyc cos ze glowka byla wyżej, nie wiem czy twoja córcia siedzi to masz latwiej bo ja od rana do wieczora musialam mlodego trzymac na recach hehe,i do lekarza bo niestety ale wirusów mamy pelno w powietrzu

U nas na szczęście z kaszlem nie ma problemu, ale katar jest prawie non stop! Radzimy sobie tak, że używamy aspiratora a dodatkowo psikam do noska spray unimer hipertoniczny, który rozrzedza wydzielinę i pomaga w jej usunięciu. Dla mnie to najlepszy środek tego typu!