Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pit przez internet

Polecane posty

Gość gość

Witam. Może jakaś mama zna się na tym. Ogólnie rozlicza mnie księgowa, zawsze zawoziłam sama. W tym roku nie mam za bardzo możliwości, córka ma 2miesiące, jest wcześniakiem i nie chce jej narażać na siedzenie nie wiadomo ile z ludzmi by go oddać (zwłaszcza ze panuje sezon grypowy). No i pytanie: czy jest możliwość przepisania rozliczonego Pitu w tym programie do wysyłania przez internet? Nie widziałam go i nie wiem jak on działa a pity to dla mnie czarna magia. Pozdrawiam

Gość gość
mozesz wyslac poczta, lub ktos znajomy bedzie oddawal, to popros o oddanie tez swojego.

Gość gość
pita sam się oblicza, wpisujesz tam tylko w odpowiednie miejsca kwoty, ważne to to że wpisujesz swój dochód ze zeszłego roku żeby wysłać go wysłac

Wiem ze jest taka mozliwosc przynajmniej w programie epity i pozniej sam wysyla ci do odpowiedniego US na maila dostajesz potwierdzenie i tyle...wiem tylko ze jako podpis musisz mieć kwotę przychodu za rok poprzedni:)i wszystko ladnie przechodzi :)

Gość gość
Jest to banalne. Wyszukaj w google, pobierz na komputer i wpisuj dane. Samo się wszystko obliczy.

Gość gość
Jest banalne nawet jeśli ma się dwa Pity do rozliczenia? I tak już to dałam księgowej więc obliczone będzie. Kwestia tego czy można tam juz wpisać takiego gotowca

Gość gość
dziewczyny a jak obliczać pit kiedy w zeszłym roku urodziłam dziecko? gdzie to wpisać? chodzi mi o ten dodatek na dziecko.

Gość gość
Jest wtedy załącznik PIT-0 tam sie wszystko wpisuje

Gość gość
Dziekuje za info

Gość gość
tak,mozna w programie przepisac dane z obliczonego juz pit-a. Tylko wtedy wybierasz opcję- stworz zeznanie bez pomocy kreatora. I tam sobie wybierasz odpowiedni pit i przepisujesz dane. I tak jak juz pisali,potrzebny jest dochod z 2012 w celu potwierdzenia tozsamosci.

Gość gość
No to super =) dziękuję za ostatnią odpowiedź