Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znieczulenie

Polecane posty

Gość gość

Kiedy ostatnio byłam u dentysty , poprosiłam o znieczulenie i kiedy już dostałam po kilku min. Zaczęło mnie dusić , mialam kołatanie serca i zmienilo mi się ciśnienie ....strasznie sie wystraszyłam zwlaszcza , że to sie zdarzylo juz drugi raz . Potem dentystka mnie uspokoiła i bylo wszystko dobrze a potem robila mi zęba .Nie wiem czy to uczulenie czy taka reakcja na znieczulenie i strach bo jak mialam pierwszy raz robione to nie wiedzialam o co chodzi a dentystka mi nic nie wytlumaczyla i ja sie troche przestraszylam tak , co sie dzieje usta mi dretwieja , język też hah ale potem bylo dobrze.....

Gość gość
usta drętwieją i język każdemu po znieczuleniu, to zupełnie normalne natomiast duszenie i objawy sercowe mogą być objawem uczulenia na ten lek znieczulający (na sto procent trudno powiedzieć, bo to mogły być też objawy stresu) powinnaś poprosić lekarkę o podanie nazwy leku i przy następnej wizycie poprosić o podanie innego leku

Gość gość
Tak dzieki , tylko mam jeszcze jedno pytanie co mam zrobic z nazwa leku którą poda mi dentystka ? I mam teraz do leczenia zęba , ale strasznie sie boje znieczulenia i nwm. Czy boje sie potrzebnie czy nie ...a najbardziej boje sie tego , że mjie zadusi....:(