Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zdziwłam się bo

Polecane posty

Gość gość

moja znajoma stara się o dziecko. Jedne już ma, z wpadki. Od dwóch lat nie byla u ginekologa - chodziła tylko jak była w ciąży. Zaczęła tylko brać kwas foliowy bez żadnych badań itd i mówi, że stara się o dziecko...Czy to jest odpowiedzialne zachowanie? Tak bez żadnej konsultacji ginekologicznej zacząć się starać?

Gość gość
A co Cię to obchodzi? A po co konsultacja ginekologiczna przed? Normalna sprawa.

Gość gość
skoro jest zdrowa to co w tym dziwnego

Gość sdasda
A ma mieć dziecko z partnerem czy z ginekologiem?

Gość gość
Generalnie mam to w d***e jej sprawa tylko no chyba lepiej sprawdzić czy wszystko jest ok. To że z pierwszym wpadła i jest zdrowe to jezcze o niczym nie świadczy

Gość sdasda
A ma mieć dziecko z partnerem czy z ginekologiem?

Gość gość
A skąd wiadomo że jest zdrowa skoro od dwóch lat nie była u ginekologa

Gość sdasda
AAAA a my slisz, że na zwykłej wizycie u ginekologa można stwierdzić czy dziecko będzie zdrowe. Ty w ogóle w ciąży byłaś?

Gość gość
Oczywiście że nie można stwierdzić ale można chociaż w jakimś stopniu ocenić stan zdrowia matki.

Gość gość
A co ma ginekolog do staran? Jak rzez rok nie zajdzie to moze sie przejsc i sprawdzic o co chodzi.Na pewno przynajmniej 3 lata wstecz miala cytologie,po pologu pewnie tez byla u lekarza. Jak dla mnie to normalna sytuacja. Nie wiem czwgo sie czepiasz ale pewnie ty to z tych co tylko kichniesz i biegniesz do lekarza.

Gość sdasda
Ale na ciąże wpływ ma nie tylko układ rozrodczy! Ja zajdzie, to będzie spoko, ważniejszy jest stan ogólny (a to może ma pod kontrolą u lekarza rodzinnego) , więc nie mądruj się, bo pojęcia o sprawie nie masz.

Gość gość
A na co ma byc chora?

Gość gość
Zgadzam się - tak jakby na ciążę wpływ miała tylko pochwa i macica... Ja koleżanka zajdzie w ciążę i ją utrzyma, to znaczy, że te sprawy są ok, a faktycznie ważniejszy ogólny stan zdrowia - chociażby morfologia.

Gość gość
Jak chora to nie zajdzie.

Gość gość
A co ma jej wizyta przed ciążą do zdrowia jej przyszłego dziecka? Tak dobrze nie ma, żeby można było sprawdzić zdrowie dziecka przed poczęciem :D

Gość gość
a co w tym dziwnego?dobrze,ze bierze kwas(do tego nie trzeba pozwolenia lekarza) a do lekarza powinna isc jak przez pol roku nie zajdzie w ciaze.