Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaka jest wasza opinia na temat związku, małżeństwa z osobą z Domu Dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Jaka jest wasza opinia na temat związku, małżeństwa z osobą, która wychowała się w Domu Dziecka? Bo mi się wydaje, że to mogą być bardzo wartościowe osoby, które szukają miłości, bo własnie jej im bardzo brakowało przez całe życie i prawdopodobnie będą wierne i oddane partnerowi/partnerce a także swoim dzieciom, będą scalały rodzinę, będę się bardzo starać, poświęcać by stworzyć sobie i swoim dzieciom cudowną szczęśliwą kochającą się rodzinę, której sami nigdy nie mieli. Jednak z drugiej strony czy nie byłoby tak, że takie osoby miałyby pewien uraz i one by własnie się mściły za to ze sami nie mieli rodziny więc i sami nie potrafili by jej stworzyć swoim dzieciom, urządzaliby im piekło na ziemi takie samo jak oni przeżyli dorastając i wychowując się w domu dziecka... można powiedzieć ze w pewnym sensie by się odgrywali na zasadzie "ja nie miałam rodziny to też nie będziesz mieć" Co wy na ten temat myślicie? Jesteście bardziej za pierwszą czy drugą opcją?

Gość gość
wchodzi w grę również trzecia opcja, mimo usilnej chęci stworzenia wartościowej rodziny takie osoby nie będę potrafiły jej założyć lub utrzymać ale nie na zasadzie zemsty tylko z powodu braku wzorców i pewnego społecznego "upośledzenia" w tej materii jaką jest dom i rodzina

Gość Było miło
Nie można uogólniać.Jednak nie zdecydowałbym się wiązać z kimś takim.Na ogół nie maja dobrych wzorców, nie potrafią okazać miłości ani ciepła rodzinnego.Mój kumpel związał się z taka osobą.Wytrwał nie cały rok.

Gość gość
a co aż takiego potwornego robiła tamta dziewczyna, że on ledwo rok "wytrwał" ?

Gość gość
.

Gość gość
.

Gość gość
A czy z DD człowiek jest gorszy?Nie.

Gość też gość
Człowiek z DD gorszy nie jest. Ale życie w placówce przyzwyczaiło go, że czy się stara czy nie, ma jedzenie, spanie, ubranie. Dlatego niektórzy z nich oczekują, że tak będzie zawsze. Że fakt, że wychowywali sie w placówce upoważnia ich do postawy roszczeniowej. Ze im się należy... Ale nie wolno uogólniać. Znam też wielu takich wychowanków DD, którzy pracują, są odpowiedzialni i dbają o swoje rodziny.