Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola765

Dieta a płodność?

Polecane posty

Gość ola765

Hej dziewczyny! Zaczynamy z mężem starania o dziecko i z tego powodu postanowiłam o siebie trochę zadbać - aktywny tryb życia plus zdrowe odżywianie. Natrafiłam na spis suplementów, które, mają ułatwić zajście w ciążę: http://wdobrychstosunkach.pl/skladniki-mineralne-i-witaminy-zwiekszajace-plodnosc-kobiety.html Warto wprowadzać je do swojej diety? faktycznie działają? Możecie powiedzieć coś o ich skuteczności?

Gość gość
w sumie nigdy sie nad tym nie zastanawialam... moze cos w tym jest?

Gość gość
włącz do swojej diety tłuste ryby (łosoś, tuńczyk, maktrela), orzechy, czerwone wino- te produkty pozytywnie wpływają na endometrium, no i oczywiście kwas foliiowy, ale to w formie suplementu- folik zawiera odpowiednia dawkę i jest przystepny cenowo

Gość gość
ja byłam na zdrowym trybie życia - gotowanie na parze, ograniczenie alkoholu do minimum, fitness minimum 4 razy w tygodniu, ale dlatego,że chciałam zadbać o siebie przy moich problemach hormonalny i tym sposobem zaskoczyłam przez przypadek ;d

Gość gość
Kwas foliowy to podstawa, ale chyba on nie wpływa na płodność, inne składniki z tego co się orientuję, owszem - mają wpływ. Kiedyś sporo na ten temat czytałam, niestety w moim przypadku nic nie pomogło, a jedynym sposobem na posiadanie dziecka była adopcja.

Gość gość
A jak najlepiej jest wyznaczać sobie dni płodne?

Gość gość
dni płodnych się nie wyznacza, tylko OBSERWUJE

Gość gość
Ja mogę polecić mikroskop owulacyjny. Najpopularniejszy to chyba Afrodyta. Jest wielokrotnego użytku, więc bardzo się opłaca