Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pawlaczka1

Jaydess

Polecane posty

Gość Pawlaczka1

Witam was 21 marca założyłam wkładkę jaydess rodziłam dwa razy pierwszy cesarza a po 1,5 miesięcy urodziłam drugie dziecko siłami natury. Ginekolog poleciła mi jednak ta wkładkę gdyż mam" mała macochę i mirena mogłaby mi przeszkadzać -szwy po cesarkę) Od założenia wkladki mam ogromnie wzięty brzuch! Plamie s nawet krwawie ! Wizytę kontrolna mam na 5 kwietnia

Gość Pawlaczka1
Przepraszam za słownik ! Bardzo proszę o jakiejkolwiek informacje na temat tej wkladki

Gość gość
Ja ją mam od 24. Jadka,to młodsza siostr mireny. Tak jak ona zawiera hormon działający miejscowo. W Polsce zrejestrowana od kilku miesięcy. Z tym że jadka jest tylko 3 letnia. Mój powód założenia jest taki sam jak Twój. Jestem " mała" w środku. Jadka jest mniejsza od mireny. Dlatego nadaje się dla takich jak my. Też pobolewa mnie brzuch,plamię ale jest to normalne i może potrwać nawe kilka tygodni. Jadka to jedyna spiralka, która ma pełne badania kliniczne u nieródek i może być przez nie stosowana. Wraz z jej założeniem powinnaś dostać książeczkę o niej wraz z jej certyfikatem - wygląda jak karta kredytowa a w nim kto,gdzie i kiedu oraz komu ją zakładał. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz,postaram się na nie odpowiedzieć. Głowa do góry, będzie dobre

Gość gość
Czy na tą kartę nabijany jest każdy stosunek,aby była pelna dokumentacja.Na ile stosunków jest przewidziana?

Gość Mijus
Dziewczyny ja będę ją zakładać jak tylko dostanę miesiączkę, napiszcie jak odczucia przy zakładaniu? Mam strasznego pietra!

Gość gość
Czego się boisz .To jak typowe badanie ginekologiczne.Lekarz poprzez pochwe wejdzie aplikatorem poprzez szyjkę do macicy i wypchnie wkładkę.Nie jest to twoje pierwsze badanie.

Gość gość
Wziernik w pochwie już miałaś to czego się boisz.