Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość_wandzia

Mleko krowie i gluten przyczyną chorób u dzieci, to prawda?

Polecane posty

Gość gość_wandzia

I jeszcze słabej jakości jedzenie tj, wędliny poniżej 15 zł/kg, mleko bo powoduje alergię, astmę, zapalenie oskrzeli, płuc, kataryyyyy, kaszleee, a gluten wzdęcia brzucha, zmęczenie, brak sił, rozdrażnienie, nadpobludliwość, ADHD lub odwrotnie czyli AUTYZM??? Bo już coraz więcej badań jest na ten temat, zauważam u swojego dziecka takie właśnie zależności i zaczynam się bać, że nam Danone na siłę wciska te serki, bo ma umowy podpisane z mleczarniami, nikt na świecie nie pije tyle mleka co my Polacy, a inni już wiedzą że chleb szkodzi... Co myślicie na ten temat?

Gość gość
To nie dawaj mleka, pieczywa, kasz itp glutenowych, żadnej soli, żadnego cukru (danonki to śmierć w plastiku)

Gość gość
bez przesady, troche glutenu nie zaszkodzi, jesli spozywa sie go z umiarem. tak samo mleka, nikt ci nie kaze dawac dziecku litrami.

Gość gość
Idz kup sobie kawalek ziemi,postaw sobie szalas,pamietaj by zrobic to zdala od zasiegu sieci komorkowej, bron boze nie stawiaj domu,wszystkie srodki do wykonczenia sa orzeciez w jakims stopniu toksyczne. Kup jakies zwierzeta hodowlane,karm je tylko tym co sama wyhodujesz,rob z tego sama wedliny. Warzywa i owoce sama sadz i piel i potem tylko to jedz. Moze jeszcze jakis parasol nad tym rozloz,zeby nawet troche zanieczyszczonego powietrza nie dochodzilo. Zyw sie tylko tym co wychodujesz,nie zapomnij o bawelnie i sama rob ubrania bo wiekszosc jest sztucznie barwiona. Powodzenia. Moze uda ci si dozyc setki w zdrowiu! Pamietaj ze do lekarza chodzic nie mozesz,bo rzepisze ci w razie choroby leki a to sama sztucznosc! Wiec i ziola.lepiej posadz w ogrodku.

Gość gość
Przeciwieństwem ADHD jest autyzm? Od kiedy? Moja droga, mleko krowie jest niesamowicie zdrowe. Natomiast niezdrowe jest słuchanie idiotów. Po wiarygodną informację zalecam udać się do BIBLIOTEKi, lub poradzić LEKARZA, a nie Kafeterii.

Gość ex_debill_konkubina
Anglicy piją całkiem sporo mleka - tak na oko, ale coraz częściej widać związek między mlekiem i glutenem a chorobami. Mleko nie szkodzi każdemu, ale część osób go nie toleruje, z tym, że mleko sklepowe jest dość mocno przetworzone, więc jak już pić to prosto od krowy:) A lepszy jest kefir, jogurt, czy nawet zsiadłe mleko (z tym, że trzeba uważać, bo i do nich już trafiły dodatki np. mleko w proszku w kefirze). Gluten - też temat rzeka, można wypróbować na sobie jak nam bez niego i potem próbować na dzieciach, ale ciężko wyeliminować go zupełnie. A co jest w Danonie to jeszcze inna sprawa, ale jeśli dajesz dzieciom to i inne wysoko przetworzone produkty, to faktycznie kiepsko.

Gość gość
mój ma 9 lat, mleka nie je odkad cycka rzucił, chleb może raz na 2 tygodnie, głównie owoce, warzywa i miecho, jajek tez nie je bo nie lubi jest chudy i zdrowy jak byk, wcale nie choruje i to nie żadna moja filozofia, tylko tak ma, a ja nie wmuszam co nie chce, bo mi wmuszali i wiem, co to za ból

Gość gość
Moje dziec***ija duze ilosci "wiejskiego" mleka,oraz jogurtow-zadnych problemow zdrowotnych nie maja...