Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubranka proszę o pomoc doświadczone mamy.

Polecane posty

Gość gość
Ja myślę, że bardzo się opłaca. Tylko żebyś mogła odebrać osobiście, bo jest pełno naciągaczy.

Gość gość
ja bym nie ryzykowała z przesyłką na tablicy, wyślesz na konto i nie bedzie ani kasy ani ubrań.

Gość gość
pytanie jaki rozmiar aktualnie nosi Twój synek?

Gość gość
Mój synek jeszcze się nie urodził ;) Dzięki za pomoc, mam ciocię w Krakowie i ona by mi to odebrała jak coś.

Gość gość
Nie, nie opłaca się... w Krakowie zwłaszcza lepsze ciuszki kupisz nawet w ciucholandzie używane, dżinsów czy ogrodniczek bez nap w kroku raczej małemu niemowlakowi nie będziesz zakładać, podkoszulków raczej też nie, białe niby body wyglądają jak szmatki do kurzu, rozciągnięte i sprane, używanych, skudlonych frotowych skarpetek raczej też nie będziesz używać, przelicz sobie solidnie ile sztuk masz w jakim rozmiarze i czy na pewno potrzebujesz dziesięciu bawełnianych czapeczek albo krótkich spodenek... Pytałaś chociaż o rozmiary ubranek, żeby nie zostać np. z letnimi ciuszkami w rozmiarze 6-9 miesięcy kiedy Twoje dziecko urodzi się późnym latem?

Gość chcę kupić
nie kupiłabym. tak jak napisał ktoś wyżej lepiej pochodzić po ciucholandach, czasem są nawet second-handy tylko z ciuszkami dla małych dzieci. U mnie był taki otwarty przez nie cały rok i wielka szkoda, że go zamknęli bo bluzeczki, bodziaki po 2-3 zł, pajace po 3-6 zł, bluzy po 6-7 zł itp. W ciucholandzie na krótko przed porodem kupiłam bluzeczkę z krótkim rękawem, rampers, bluzę GAP, bluzę z early days i półśpioszki z mark&spencer - wszystko w super stanie jak nowe w sumie za 16 zł :)

Gość gość
Dlaczego nie wlozy niemowlakowi spodenek bez nap? Ja swojemu wkladalam. Nienawidze nap,nienawidze ich zapinac i wole normalne spodnie wkladane jak kazdemu czlowiekowi. Pozapinac napy przy wierzgajacych nozkach? Ja spasowalam. Moj syn nosil cos z napami tylko i wylacznie dlatego bo cos juz mialam i szkoda bylo tego nie wykorzystac.

Gość gość
mi też wygodniej było ściągać całe spodnie niż rozpinać napy.

Gość gość
Dziękuję za tyle różnych opinii. Napisałam do niej maila, wysłała mi pliki z większymi zdjęciami i opisem rozmiaru i firmy każdego ubranka. Zachęciło mnie to ponieważ z wymiany wiadomości z tą Panią rodziła w podobnym terminie co ja będę rodzić i jej syn też na USG wychodził większy niż przeciętny :). Niedawno przeprowadziłam się z mężem w okolice Rawicza, jakby ktoś znał/wiedział gdzie jest jakiś ciucholand z ciuchami dla dzieci to chętnie się dowiem :).

Gość gość
Na pierwszy rzut oka tylko kilka wydaje się być w dobrym stanie a reszta pozostawia wiele do życzenia.Ja bym nie kupiła

Nie ryzykuj szkoda kasy.za 250 zl w pepco kupisz sporo nowych ciuchow.a w takim zestawie tylko kilka moze byc dobre

Gość gość
Po pierwsze,ponegocjuj cene. Po drugie jezeli twoje dziecko jest wieksze niz przecietne to nie wiem czy wiekszosc wykorzystasz. Moj synek mial byc przecietny. Urodzil sie w marcu,4kg,60 cm. Od razu nosil 62 a po 2 tyg 68. Latrn wkladalam mu juz 74,dobre mial np.bluzy i sweter 68. Tez mialam duzo ciuszkoe od kolezanki,takich doroslych i powiem ci ze niczego prawie nie uzylam .bo goraco to glownie bodziaki wkladalam i nic pozatym. Albo sama koszulka i papmers. Wyrabialam sie z pieciopakiem biodziakow,kilka par legginsow Na chlodniejsze dni. Dostalam od siostry sliczna koszule 74 i jak to wlozyc 4 miesiecznemu dzecku? Z 2 razy wykorzystalam jak wychodzilam latem i zanim powietrze sie nagrzalo dobrze to tak bez zapiecia. Na wyjscia oficjalne wystarczyly jedne ladniejsze dresy i bodziaki,jak bylo chlodniej to jedne "dzinsy",jeden elegancki sweterek. Wszystko co pozyczyla mi kolezanka oddalam spowrotem Po prostu poprane.tego nie szlo wykorzystac. A za duzo mniejsza kwote kupilam np.pieciopak bodziakow w smyku i kilka pajacow,do spania czy tam polspiochy. Nowe,nie sprane. Ta kase przeznacz na inna fajna pake na przyszle lato,jak bedzie wiekszy.