Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przesypiaja wam dzieci CAŁE noce? Dosłownie całe?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja nie wiem czy ja to dobrze rozumiem. Często czytam 'moje dziecko przesepia całe noce'. Tzn ze zasypia np. o godz 20 i budzi sie o 8 rano? Nie budzi się aby sie napić lub bo sie domaga smoczka? Moja z tych właśnie powodów sie budzi w nocy ale zaraz po tym jak juz dostanie smoczka lub sie napije zasypia. Wiec sama nie wiem czy to znaczy ze przesypia całą noc czy raczej nie bo jednak sie budzi.

Gość gość
moje dziecko przesypia cała noc i to znaczy dla mnie że kładę go o 20 i wstaje pomiędzy 7-8 rano. bez smoczkow i napojow w nocy.

Gość gość
Moje 6-miesieczne dziecko tez przesypia absolutnie cała noc, bez zadnych przebudzen. Zaczela tak ładnie spac jak skonczyla 2 miesiace :)

Gość gość
Moje dzieci przesypiały całe noce bez wspomagaczy w postaci smoczka. Nigdy też w nocy nie piły. Ale jeśli Twoje dziecko budzi się tylko w konkretnym celu a nie płacze i nie wybudza całkowicie to i tak połowa sukcesu. A ile dziecko ma? bo może trzeba je już oduczyć picia w nocy, wyeliminować smoka- wtedy nie bedzie miało po co się budzić

Gość gość
Córka jak skończyła 3 miesiące to zasypiała ok. 18-18:30 i budziła się dopiero o 5-6 rano, nie wybudzała się na picie ani na jedzenie tzn. może i budziła się, ale nie płakała ani nic i zaraz pewnie znowu zasypiała, w każdym razie nie wiem bo oboje z mężem spaliśmy :D A syn teraz ma 10 mc i nadal według mnie nie przesypia nocy, bo kładzie się ok. 20 i budzi o 3 na mleko, potem zasypia i wstaje ok. 5-6 rano.

Gość gość
oduczyć...dobre sobie...mój ma prawie dwa lata i budzi się 3-4 razy na picie...

Gość gość
Syn (8 mcy) przesypia bez jakiekolwiek pobudki od 21 do ok 7. Jak dziecko "się budzi" to nie przesypia całej nocy.

Gość gość
Pewnie, że można oduczyć, przede wszystkim w nocy nie wolno podawać nic innego do picia niż woda! po pierwsze ze względu na ząbki, po drugie ma się napić, a nie ma mu smakować.

Gość gość
mój synek ma 3 latka i tez budzi sie koło 3 razy na picie...

Gość gość
Jak dwulatek budzi się cztery razy w nocy na picie to albo wpadł już w takie przyzwyczajenie i też bym mu to ukróciła albo masz suche powietrze lub za gorąco i powinnaś pomyśleć o tym jak ulepszyć jakosc życia (i snu) w twoim domu :D

Gość gość
Już pomijając wszystko to bardzo niezdrowo dla dziecka, ze ma taki przerywany sen. Trzylatek powinien w nocy wypoczywać- wszelkie wędrówki i wybudzanie powodują, ze wypoczynek nocny nie jest taki jaki być powinien

Gość gość
to ja autorka. moja córcia ma 9 mies i przynajmniej raz budzi sie bo chce smoczka i raz zeby sie napic. tzn tak mi sie wydaje, bo jak dam sie jej napic to odrazu zasypia. myslałam o tym zeby ja oduczyc ale jak? jesli jest tak ze jej naprawde sie chce pic to jak moge jej tego zabronic? moj mąż tez pije w nocy 1-2 razy, ja z kolei wcale, ale moze ona ma tak jak on? sama nie wiem...

Gość gość
A co ona pije? wodę? W sumie jest jeszcze mała więc można jej wybaczyć. Ale uważam generalnie, że wstawanie w nocy to bardzo niezdrowy nawyk.

Gość gość
moje dziecko przesypialo cala noc od 4 miesiąca czyli od 19 do 5 rano (jedzenie i sen do 9) :) potem jak miała ok rok szła spać o 21 do 10 rano, a teraz chodzi spac o 21 i spi do 6-8 (ma 17 miesięcy) jest dzieckiem bezsmoczkowym, nigdy nie dawałam jej wody w nocy :)

Gość gość
No dobrze ale takie małe dziecko do chyba 8 czy 9 miesiąca powinno jeść 5 posiłków. Skoro Wasze dzieci zasypiają ok. 20,a budzą się o 8 to jak je karmicie? Co 2 godziny? Bo moja córka nie chciałaby jeść co 2 godziny. Ostatni posiłek podaję jej o 23...

Gość gość
Moja do piatego miesiaca przesypiala cale noce :( W pierwszym miesiacu zycia to bylo od 6 do 8 godzin na dobe a od skonczonego pierwszego - od 8 do 10 godzin na dobe. Bez zadnej pobudki. A potem mi sie dziecko zepsulo :(

Gość gość
Po 8 je śniadanie, koło 11 jakiś owoc (zwykle pół), między 13 a14 obiad, 15-16 przekąska, 19 kolacja. Twoje dziecko też jadłoby co dwie godziny gdyby dostawało porcje adekwatne do wielkości jego żołądka.

Gość gość
moja od miesiąca - teraz ma 6,5 - kladziemy ją ok 20.30 i wstaje o 6 rano, razem z budzikiem męża. zdarza się, że pada wcześniej, przed 20-tą, ale też czasem wstaje ok 5.30 :D

Gość gość
dodam że moja (ta 6,5 mieś) od urodzenia nie chce smoka. wcześniej budziła się 1 raz na mleko ok 3 w nocy, teraz już praktycznie, moze zdarzyło jej się z 3 razy w ciagu miesiąca.

Gość gość
mam dwoje dzieci i oboje od narodzin przesypiały całe noce obu karmiłam piersią i tak dzieci szły spać ok 20 o 23-23:30 budziły się na jedzenie jak dobrze się nie najadły przed 20 i wstawały o 7 rano czyli dla mnie to cała noc bo ja do tej 24 nie śpie ,a o 7 rano byłam i jestem dawno na nogach czyli oni wyspani ja też ,smoka nie używali obaj wypluli po paru próbach podania . Mój drugi syn kiedyś domagał się w nocy mleka miał może z 2 lata zdarzyło mu się z 3 razy ale nie dałam bo głodny nie był ,pić mu się nie chciało bo wody nie chciał tylko wymyślał .Nie dałam zasnął,skończył z tym .

Gość ddidididi
12:17 Syn 8 mcy: 8:00 pierwszy posiłek (mleko) 11:00 jogurcik 13:00 obiadek 16:00 mleko 18:30 deserek owocowy 21:00 mleko na sen

Gość ddidididi
u nas tez ten plus, że synek nie używa smoczka.

Gość autorka25
daje jej wode z min iloscia soku albo sama wode. tyle ze sama wode nie zawsze chce pic. bywało ze dopoki sie nie napila choc troszke slodszej wody nie zasnela. pewnie jej po prostu nie smakowala. ma ktoras jakis pomysl co zobic bym mogla w koncu polozyc ja o 20.30 (jak zwykle) a zeby obudzila sie nad ranem? bez budzen nocnych.

Gość gość
12:33 Spróbuję podać córce w takiej kolejności. Zawsze było tak,że po obiedzie ok.16 deserek, ok.18 mm i na noc mm o 23.

Gość gość
Moje od niemowlaka przesypiało całe noce, poza okresem gdy sama je budziłam bo uważałam że musi napić się mleka (drobne było maleństwo). Potem już żadnych budzeń, na sikanie, picie, przytulanie, zabawy i co tam jeszcze. I tak córa ma noc po nocy do dziś, gdy ma ponad cztery lata. (Nie liczę epizodów paru infekcji, ale to oczywiste.)

Gość gość
Tylko dodam że te noce, trwały przez całe lata od godziny 23-ciej (i do 10-tej). Przestawiły się dziecku te godziny dopiero gdy do przedszkola poszło.