Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziecko me kaszy nie je, znacie to?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, moje dziecko przestało jeść kasze, wszystkie - grysik, kukurydziana, ryżowa, owsiana, pszeniczna, 5 zbóż, 7 zbóż. Nic. Któraś tak miała?

Gość gość
A ile dziecko ma? Moja do dwugiego roku zycia jadla wszystko. Absolutnie wszystko co jej dalam. potem zrobil sie z niej taki niejadek, ze szkoda gadac. Teraz ma szesc i wyobraz sobie ze dopiero teraz da sie namowic na rzodkiewke, jablko, marchew - o surowkach zapomnij, o salatce owocowej zapomnij, o warzywach na kanapce zapomnij, o daniach mieszanych (zupa wielowarzywna, spaghetti) w ogole zapomnij!

Gość gość
Kaszy teraz w zadnej postaci nie tknie. Chyba ze krupnik zrobie i zmiksuje jak dla niemowlaka. Wtedy zje "pyszna zupke-krem" :/

Gość gość
Widocznie ja przeladowalas. Ma dosc takich sytych pokarmow.moze ida zeby,to tez nie ma apetytu. Zrezzta ciagle kasze i kasze mogly sie jej znudzic. Widac jak malo wiesz o dzieciach. Co i rusz bedzie strzelala ci takie fochy,ze tego nie bedzie chciala a to tamtego.

Gość gość
Ja mam młodzika! Nawet roku nie ma, to się zaczęło teraz. Najchętniej jadłoby zupy, ewentualnie owoce, desery, coś kwaśnego, chlebki, wafelki, mięsa i w ogóle co dla dużych ludzi :) Jest bardzo żerne od urodzenia, nie przeładowałam go kaszami. Skoro wiesz tak dużo czy wszystko o dzieciach 12:56 - pomóż mi :)

Gość gość
Po prostu nie dawaj kaszy. Nie chce niech nie je. Nech je inne rzczy ktore lubi. Znudza sie i wroci do kaszy. Mowie z doswiadczenia,fakt niewielkiego,bo rocznego,ale przerabialam juz chyba wszystko dotyczace zywienia,m.in diete wylacznie mleczna w 12m.z:o

Gość gość
Dodam,ze np.w 6 odrzucil mleko calkowicie,potem w 11 znowu,by tylko do tego mleka wrocic. Dzieci maja takie fazy a nam pozostaje sie przyzwyczaić ze nie zawsze beda jadly zbilansowanie. Co zrobisz,na sile nie wcisniesz,mozesz robic proby,probowac przemycac jezeli ci zalezy. Ja kombinuje teraz z jajkami ktorych nie chce. Niby ma zjadac 3-4 tygodniowo a nawet polowki nie zje na 2 tygodnie. Daruj jej/jemu te kasze na jakis tydzien czy dwa.

Gość w jakim wieku jest
Tez się zapytam ILE dziecko ma LAT? Napisz jego wiek, to istotne

Gość gość
a to syn czy corka? mój syn wcinał zawsze kasze, uwielbial, corka a kysz w dnia na dzień

Gość gość
Moj tez nie jje kaszek. Ewentualnie w mleku ktore dostaje kolo 5 i idzie dalej spać, ale wtedy mu wszytko jedno co zje. Byle zjesc i dalej spac. Trwa to od kiedy skonczyl rok. Jak czegoś nie chce to nie zmuszaj. Moje dziecko ma co jakis czas taki okres że nie chce czegoś jesc a po kilku miesiącach juz nie ma problemu. Teraz ma faze że nie chce zadnych owoców, ewentualnie raz na jakis czas banan.

Gość gość
Napisala juz autorka, ze dziecko roku nie ma. W takiej sytuacji miksowalabym kasze i ukrywala w produktach, w zupie na przyklad. I tylko tyle, by nie przesadzac. Jest wiele innych produktow rownie bogatych w blonnik, dziecko nie musi byc kaszolubne. Uwazam tez ze jak nie lubi kasz, to problemu nie ma, wielu ludzi nie lubi: kasz, ryzu, ziemniakow, konkretnych owocow. Problem bylby wtedy, gdyby dziecko nie chcialo 9/10 tego co podajesz.

Gość gość
Je wszystko! Nie jest wybredne, tylko to kasza od niedawna. To co na śniadanie? Owoce? Deser? Jogurt? Lekka zupka? Samo mleko? Tak to jest jak od początku, ktoś jest wzorowym jedzerem, a nagle... :)

Gość gość
Na sniadanie moze byc jajecznica na samym zoltku albo kawalek chleba pokrojony na male kawalki, jest tyle alternatyw ze nie trzeba kaszy.

Gość gość
Jakbys napisala dokladny wiek to by ulatwilo. Bo nie ma roku ale moze miec np.5miesiecy i jej menu bedzie inne niz w 11 miesiacu.

Gość gość
Moze byc jogurt , owsianka z owocami , jajecznica, jakis omlet z szynka i warzywami. Zależy ile dokladnie ma dziecko.

Gość gość
Ma osiem, wprowadzam dopiero wiele rzeczy, bo długo trzymały kolki. Dobra, to może spróbuję coś dodać :) Chleb już wcina to dodam masło i trochę pomaziam jajem i myślę, że będzie w siódmym niebie! :D

Gość gość
moja niekaszkowa corka takie sniadanie wlasnie dostaje: jajecznica z jednego zoltka albo robie jej kanapke z zoltkiem, serkiem bialym czy szynka gotowana i drobno kroje,