Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PIS przywróci obowiązkową służbe wojskową, gdy dojdzie do władzy

Polecane posty

Gość gość

Kaczka zapowiedziała, kolejny powod by na Kaczke nie glosowac

Gość gość
Tu akurat jestem za, bo w razie co to nie ma kto bronić kraju, mamy garstkę żołnierzy, a reszta nawet nigdy nie trzymała broni w ręku i w razie konfliktu będzie rzeź niewiniątek.

Gość gość
Po co bronic tego gownianego kraju ? wiekszosc by uciekla do Czech, Niemiec czy dalej, taka prawda

Gość gość
Ten co myśli spie...ać za granicę, niech tu więcej nie wraca. Każdy powinien odbyć służbę wojskową może nawet i kobiety. Trzeba przeszkolić społeczeństwo, by wiedziało jak się zachować podczas wojny. Popieram pomysł PIS, nikt nas nie obroni jak my sami.

Gość gość
Polska to upadły kraj jak Ukraina, tu nie ma czego bronic, ludzie by stali biernie albo uciekali. Taka prawda. Kazdy chce zyc, a nie zdychac za kraj, takie p*****ly mozna opowiadac tępemu ludowi w Korei Mamy rok 2014 a nie 1934

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Polska to upadły kraj jak Ukraina, tu nie ma czego bronic, ludzie by stali biernie albo uciekali. Taka prawda. Kazdy chce zyc, a nie zdychac za kraj, takie p*****ly mozna opowiadac tępemu ludowi w Korei Mamy rok 2014 a nie 1934 to prawda, predzej ludzie zaczeliby bronic anglii czy niemiec lub skandynawii, ktora daje im godne zycie, tutaj nie ma sensu...

Gość gość
Świetny pomysł. W najbliższych wyborach nikt młody nie zagłosuje na pis. tak trzymać!

Gość gość
a to akurat niegłupi pomysł

Gość gość
Ja niestety w armii 2 lata spędziłem bo musiałem i uważam ten czas za bezpowrotnie stracony :(

Gość gość
armii są potrzebne pieniądze a nie przywrócenie poboru. powinniśmy zorganizować armię tak jak w szwajcarii - garstka zawodowców - specjalistów a reszta uczestniczy raz na jakiś czas w szkoleniach wojskowych i ma broń w domu. no ale lewackie bydło nie dopuści obywateli do broni bo uzbrojonego obywatela strach okłamywać i robić w balona.

Gość gość
a tymczasem mamy to: "Jedynie kilkadziesiąt osób skorzystało z rządowego portalu dla bezdomnych Emp@tia – wynika z ustaleń "Dziennika Gazety Prawnej". Tymczasem wydano na to 49 mln złotych, a koszt jego utrzymania wynosi 2 mln zł rocznie. " x przekręt na przekręcie i przekrętem pogania. no ale głupia swołocz ciągle będzie głosowac "przeciw kaczyńskiemu".

Gość gość
rzekręt na przekręcie i przekrętem pogania. no ale głupia swołocz ciągle będzie głosowac "przeciw kaczyńskiemu". xxxx OK ale ILE będzie podatników kosztować utrzymanie armii poborowej ? Pewnie będzie za darmo?

Gość gość
I co PiStolizie zabrakło argumentów ?

Gość gość
mnie to pewnie i tak nie obejmie ale pamietam jak uciekalem:-D i godze sie z tym,ze za to gowno jakim jest polska nie ma co walczyc. Nawet godnych wynagrodzen nie ma. Ja bym wyjechal

Gość gość
armia zawsze kosztuje a czy to wydatek potrzebny czy nie bardzo to się właśnie ukraina przekonała. jeżeli ty wydatki stanowiące koszt utrzymania armii w ogóle porównujesz z wszechobecnym w tuskolandii złodziejstwem to gratuluję głupoty.

Gość gość
"Nawet godnych wynagrodzen nie ma." x skoro jesteś taki głupi że pozwalasz się okradać to jasne że "godnych wynagrodzeń nie ma". niestety ale "słodkich pierniczków" dla wszystkich nie wystarczy i jeżeli ogłupiony naród toleruje złodziejstwo o jakim pisałem wyżej to niech się potem nie dziwi że "nie ma godnych wynagrodzeń". zapewniam cię że ci którzy zrobili przekręt na portalu dla bezdomnych za 49 mln z pewnością mają "godne wynagrodzenia".

Jeśli chcesz pokoju, gotuj się do wojny. Si vis pacem, para bellum Chcesz pokoju to się zbrój np w finlandi jest obowiazkowe przeszkolenie wojskowe i kazdy tam ma bron

Gość gość
mam chęć powrotu do Polski, ale chyba się jeszcze wstrzymam. Jak pis ma być przy władzy to ja dziękuję. Zostaje, poczekam.

Gość gość
"np w finlandi jest obowiazkowe przeszkolenie wojskowe i kazdy tam ma bron" x i wygrali tzw "wojnę zimową" z rosją. a nas rosja to by pierdnięciem zmiotła. x "Jak pis ma być przy władzy to ja dziękuję. Zostaje, poczekam." x w ciągu ostatnich 25 lat pis rządził tylko przez 2 a ty siedzisz za granicą? dlaczego nie jesteś tutaj i nie dorabiasz się w naszym "kraju mlekiem i miodem płynącym" tylko wybierasz złodziei i spieprzasz w podskokach zostawiając nas tu z nimi?

Gość 0 Terenia 0
Nie popieram PISu ale z obowiązkową służbą wojskową jak najbardziej się zgadzam, zwłaszcza jak się widzi takie młode ści/erwa w dresach i z petem w mordzie co całe dni nic nie robią, tylko cwaniakują :O rzygać się chce normalnie. Jak się chłopak nie uczy, nie pracuje to won do woja, niech coś robi, może wojsko zrobi z takiego prawdziwego mężczyznę 🖐️

Gość gość
Głupie polaczki nie zasługują na wolność !!! Churhil o Polakach: "Wspaniali w rewolcie i w czasie klęski,stają się nikczemni i nędzni w chwili zwycięstwa".

Gość gość
"Głupie polaczki nie zasługują na wolność !!!" x dzięki serdeczne za napisanie prawdy o samym sobie ale nie wszyscy są takimi prymitywnymi bydlakami jak ty więc nie ma co uogólniać.