Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dla Was to dobra pensja

Polecane posty

Gość gość

Para mająca razem 3400 funtów netto miesięcznie w Londynie? Czy da się z tego oplacic samodzielnie mieszkanie, rachunki, utrzymać samochód, pojechać na wakacje, wyjść do kina, restauracji, normalnie jeść, ubrać się, kupić sprzęt w razie potrzeby, oplacic nieplanowane wydatki, lekarz, fryzjer, przegląd samochodu itd. itp.

hahaha no jeszcze bez problemu starczy na jacht, Ferrari, a wakacje to tylko na Bora Bora :)

Gość gość
Wystarczy na wszystko Za taką pensję to spokojnie będziecie sobie wymieniać auto na nowe co 5 lat, będzie was stać na prywatną ekskluzywną szkołę dla dziecka i kupicie sobie dom bez kredytu - po roku odkładania po 1000 funtów.

Gość gość
@15:07 Chyba kpisz...

Gość gość
To ty kpisz. Ja zarabiam 1500 funtów miesięcznie i już mam drugi dom w budowie i nowiutkiego mercedesa po 7 latach pracy.

Gość gość
No pewnie, ze kpia. Na Londyn i to jeszcze na 2 osoby to wedlug mnie nie duzo. To wychodzi po 1700 netto na osobe. Przecietnie´. Ale kazdy ma inny standard i jak trzeba to mozna i za 2000 wyzyc. W kazdym razie, zeby sobie na cos moc pozwolic to trzeba zyc z takimi dochódami bardzo oszczednie

Gość gość
Hehe, kurna nie chcialabym jesc codzienne gotowanego ryzu, zeby sobie kupic dom i dobry samochod przy 1500 funtow dochodow. Kurde jak wy ludzie zyjecie, nie potrafie sobie wyobrazic. Wszystko na pokaz, w domu bieda az piszczy, byle tylko rodzina i sasiedzi widzieli, ze ma sie dom, samochod i meble na raty. Jezu litosci

Gość gość
Nie rozśmieszaj mnie gosciu... 1 bed w 3 strefie czy nawet 4 kosztuje teraz 1000 funtów za miesiąc jak nic, tylko czynsz. Prywatna szkoła bodajże 1000 f mc, to razem już masz 2000 f. Jedzenie, chemia, woda, prąd, gaz, council tax, tv, internet, telefony itp. z 800-9000 f jak nic, nie szalejąc, już jest prawie 3000 f Utrzymanie samochodu jest koszmarnie drogie: ubezpieczenie, paliwo 1.40 za 1l, podatek drogowy, serwis, przegląd,. parkingi... Ubezpieczenia na życie itp.od ok.100 f mc w gore Komunikacja miejska droga, bilet na 1-3 strefę ponad 140 f mc A gdzie tu jeszcze kino (bilet za 1 osobę o ok.11 f + picie, jedzenie), restauracja (drogo), fryzjer (drogo), ubrania, kosmetyki, wakacje, inne wydatki, odkładanie... Mozna zapomnieć

Gość gość
Ja po 7 latach pracy kupiłem sobie dom i nowiutkiego mercedesa za gotówkę - a zarabiam 1500 funtów. Żadnego kredytu nie brałem. I wcale nie żyłem oszczędnie. Jadłem sporo i codziennie musowo piwko i inne przyjemności.

Gość gość
chwalic sie moze kazdy a i tak nikt nie sprawdzi czy to co piszesz to prawda

Gość gość
3000 miesięcznie w Londynie spokojnie raczej starczy na wszystko: i na mieszkanie, na opłaty, rachunki, na jedzenie, samochód, tudzież komunikacje, na ubrania, kosmetyki, rozrywkę, wyjścia, wakacje, sprzęty, nieplanowane wydatki itp., itd.

Gość gość
@15:07 pewnie, ze wystarczy na "wszystko", jeśli to wszystko to będzie pokój i kiepskie jedzenie

Gość gość
@15:09 dobrze, ze nie napisałeś jeszcze, ze to z pensji 6.31-7f/h brutto masz dom, samochód i wszystko inne...

Gość gość
Gosc 15:18 moze i nawet sobie kupiles. Ale zanim do tego doszlo, to przeszedles droge krzyzowa - mieszkajac z kilkoma osobami w jednym pokoju, nie zyjac tylko wegetujac na najtanszym zarciu itp. I oczywiscie dom to sobie kupiles ale gora w malym miasteczku w Polsce, bo przy 1500 na miesiac to raczej po 7 latach nie odlozylaes kokosow (no chyba ze miales nielegalne interesy)

Gość gość
Autorze/autorko na wszystkie wymienione przez Ciebie rzecz 4000 funtów miesięcznie to spokojnie potrzeba.

Gość gość
My tyle mamy i notorycznie brakuje, o odkładaniu można zapomnieć. Nie palimy papierosów, alkohol pijemy bardzo rzadko, na miasto tez prawie w ogóle nie wychodzimy, nie kupujemy drogich ubrań, kosmetyków, nie chodzę do fryzjera, kosmetyczki... Pieniądze idą na życie: czynsz, wszystkie rachunki, samochód, mój bilet, jedzenie i nieplanowane wydatki, bo zawsze jakieś są (, w tym miesiącu: nowy telefon, bo stary się zepsuł, naprawa tv, bo przestał działać, kupno i wymiana oleju w samochodzie, serwis, urodziny znajomej, za miesiąc woda za cały rok, nowy czajnik trzeba, parę rzeczy do domu itp.itd.) Nie ma lekko...Na wszystko nie starcza

Gość gość
Nie, nie w Londynie, nie przy obecnych cenach

Gość samiec 007
smiech na sali, da sie spokojnie zyc za takie pieniadze, gadacie glupoty. po pierwsze znajdz mieszkanie blizej stacji metra 3-4 strefa. Ost za duze studio, placilem niecale 800funtow na miesiac, do tego wszytko bylo na prad jakies 35 f na miesiac, tv licencja, z 12 f ? council 65f po znizce na jedna osobe. auto , moze malo oszczedne, wiec paliw daje w kosc troche (120-200f na miesiac), ale nie uzywam zbyt czesto jesli mam blisko metro czy autobusy. Jelsi juz uzywam, znam Londyn na tyle, zeby parkowac tam gdzie sie nie placi. podatek drogowy na jakies 25 miesiecznie, Jedzenie, zdorwe odzywianie, kupuje ryby w chinskim supermarkecie gdzie ceny sa tanie, mieso kupuje glownie w makro, jakbym kupowal w tesco to bym zbakrytowal. Trzeba wiedziec gdzie i co kupowac, trzeb po proztu ruszac troche mozgiem, jesli ktos go ma. 3400 to z******te zycie dla pary na miesiac, z samochodem restauracjami imprezami itd.Easy peasy

Gość gość
Kazdy ma inne wydatki, nie zapomnij Ty możesz płacić 80 f mc za ubezpieczenie samochodu, ktoś 150 Ty za paliwo 120, ktoś 200 To samo tyczy się czynszu, jedzenia, rachunków i całej reszty Dla kogoś to kasa na super życie, drugi ledwo da za to rade wyżyć

Gość gość
* drugi ledwo da rade za to wyżyć

Gość gość
16:24 Tak i co jeszcze? Dom sobie kupią, 2 samochody, 2-3 razy w roku na wakacje pojada, będą jeść kawior i homary, kupować świetne rzeczy...:/ Cie fantazja poniosla

Gość gość
@16:24 35 f mc za prąd??? 65 f za council? to chyba na 1 osobę i używać wszystko raz na rok

Gość gość
Taka kasa w Londynie to na przezycie

Gość gość
Dla niepracujacych badz pracujacych za minimalna to kokosy ...

Gość gość
Czy to starczy Waszym zdaniem na: mieszkanie, oplaty za wode, prad, gaz, council tax, tv, kablowke, internet, komorki, ubezpieczenia na zycie, zdrowie, normalne jedzenie, chemie, ubrania, buty, kosmetyki, kino, restauracje, wakacje, sprzety, bilet, utrzymanie samochodu i reszte??? A gdzie tu jeszcze nieplanowane wydatki, odlozyc cos?

Gość gość
@gosc 20:28 my razem mamy 4200 poza Londynem i stac nas na to wszystko o czym piszesz, odkladamy 400-600 f miesiecznie,.

Gość gość
Tyle co na zycie, bez biedy, ale i bez rewelacji

Gość gość
no to zawsze to mozna ulepsztc i zrobic z tego fajne jak bajka :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
Poza Londynem moze, ale nie w samej stolicy.