Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 DC PRZY 24 DNIOWYM CYLKU JEST PŁODNY?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak w temacie?

Gość gość
tak

Gość gość
Teoretycznie,no tak...szukam kto ma tego typu doświadczenia...wiem,wiem...obserwacja,śluz,temperatura...jakoś mi to nie idzie...który dzień cyklu w tak krótkim cyklu to szczyt?

Gość gość
Wez pod uwagę ile dni w drogach rodnych kobiety moga przezyc plemniki... bo fakt, ze współżyjesz przed owulacja, jeszcze nie gwarantuje, ze w dni niepłodne nie zajdziesz w ciaze (a konkretnie w parę dni później, bo do zapłodnienia nie dochodzi w dniu wspolzycia)

Gość gość
No wiem...mam 33 lata i już jedno dziecko:-) chcemy z mężem drugiego bobaska ale nam od dłuższego czasu nie wychodzi:-( stąd zapytanie...

Gość gość
Skoro tak, to wspolzyjcie do woli, co za roznica? jeśli jedno dziecko juz jest, wiadomo ze jestescie plodni i jakoś specjalnie na owulacje nie musicie sie rzucać, a stopowac przed..?

Gość gość
A ten "dluzszy czas" to ile konkretnie?

Gość gość
No już kilka dobrych miesięcy...ostatnio już nawet mniej się przykładamy...troszkę opadł ten entuzjazm...były miesiące,że współżyliśmy co drugi dzień...

Gość nie panikuj
Za rok, dwa mozesz sie zacząć martwic i to bardziej za dwa :)

Gość nie panikuj
A dla pewnosci idz na badanie kontrolne do ginekologa, zrob usg dopochwowe. Zapytaj czy jajniki dobrze pracują?

Gość gość
Byłam...wszystko ok...matka natura coś nie tak przydziela...czytam,że tu wiele kobiet ma podobny problem...wiele? Tysiące! Pierwszy bobas rach-ciach,a drugi...no nie chcę no:-(

Gość gość
No nie chce...się zagnieździć:-)

Gość nie panikuj
A skąd to wiesz? Ronisz we wczesnej razie?

Gość nie panikuj
Częsty seks ułatwia zajście w ciążę. Zamiast zastanawiać się, dlaczego jeszcze nie macie dzieci, zacznijcie regularnie współżyć. Nie według kalendarzyka, „na gwizdek“ – tylko jak najczęściej. Tak, jak to robili nasi dziadkowie, którzy nie umieli wyliczać dni płodnych, a mieli po kilkoro dzieci. Częsty seks to silniejsze plemniki „Ale przecież nie można często, bo wtedy nasienie jest gorsze” – słyszą lekarze. Poza tym okres płodny to tylko 2–3 dni w miesiącu, więc wystarczy współżyć wtedy. Specjaliści mają jednak inne zdanie. Częste współżycie jest potrzebne i mężczyźnie, i kobiecie. Mężczyzna im częściej współżyje, tym lepszej jakości ma plemniki. Są badania, które wykazały, że po 7 dniach abstynencji u mężczyzny stwierdza się zmiany, które mogą utrudniać zapłodnienie. A badacze z Sydney dowiedli, że u mężczyzn ze słabymi plemnikami codzienne uprawianie seksu w tygodniu poprzedzającym owulację poprawia jakość plemników, zmniejszając rozmiary uszkodzeń w ich DNA

Gość gość
To co dwa dni to za rzadko? :-) :-) :-)

Gość gość
Wczoraj 8dc...też staranko:-)