Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiktor czy Igor

Polecane posty

Gość gość

Które ładniejsze ? Zastanawiamy sie nad tymi imionami. Na drugie będzie Ksawery.

Gość luppcia
mi się żadne nie podoba :(

Gość gość
Daj na pierwsze Ksawery. Igor i Wiktor to oklepane imiona.

Gość gość
Ksawery ma mieć po tacie, więc nie może mieć na pierwsze Ksawery.

Gość gość
Igor Ksawery - przmi dobrze. ale ja bym dala Ksawery Igor :) jak wybieracie drugie imiona dzieciom? po kims z rodziny czy takie co Wam sie podobaja, a moze z innego powodu?

Gość gość
Drugie imię po tacie.

Gość gość
Oba twarde, nieładne.

Gość gość
no niestety ani jedno ani drugie, ale to Twoje dziecko, więc i Twój wybór

Gość gość
Chciałabym twarde imię dla małego. Sama mam twarde imię i mi to odpowiada.

Gość gość
Wiktor mniej rusko brzmi

Gość gość
Wigor :D A na serio to Wiktor ładniej imho.

Gość gość
szczerze to żadne mi się nie podoba, Igor kojarzy mi się z ogórkiem, poza tym jest twarde, no i pełno Igorów biega, imię jest brzydkie według mnie. Wiktor to też twarde imię i zawsze kojarzyło mi się z rudzielcem nakrapianym piegami. Pamiętam, że jak byłam mała i byłam niegrzeczna to dziadek się przedrzeźniał i mówił do mnie: ej Wiktor.

Gość gość
jak wybieracie drugie imiona dzieciom? xxx ja w ogóle nie daję drugiego imienia, sama też nie posiadam. Nie widzę sensu. Po co? Przecież tego drugiego imienia i tak się nie używa, za to trzeba je wpisywać we wszystkie dokumenty. Dla mnie to bezsens.

Gość gość
wiktor

Gość gość
Zadne, dwa imiona typowo ruskie. Mialam kiedys kolege wiktora, pochodzil z Mondawi, Jezu jak ja go nie znosilam

Gość gość
Wiktor, Igor - imiona bardzo popularne w Rosji. Moze od razu po Putinie nazwij?...

Gość poli31
Igor ładniejsze

Gość mamaIgorka
Nie rozumiem tego jak piszecie, że dane imie jest oklepane i nie warto tak dawać dziecku. Dlaczego? Bo pełno biega Lenek, Nicoli, Igorków i tak dalej? Ja od zawsze wiedziałam, że córce dam Lena mimo, że wtedy nie było tak popularne jak dziś. I co? I urodził się syn :) Ma na imie Igor bo to moje ulubione imię po Antosiu. Oba popularne ale w nosie mam czy w przedszkolu będzie 15stu Igorów i 19 Amelek. Jak czytam te wasze wypowiedzi to śmiać się chce, wychodzi na to, że Antoś nie bo popularne, Lenka też bo za dużo Lenek, Ania nie bo zbyt przestarzałe, broń boże Jeremi bo pomyślą, że rodzice nawiedzeni, Stań, Waldek, Kazik też nie bo już nie modna jest moda na stare imiona, Nicola nie bo patologia, Ksawery zbyt ciężkie imie a Agnieszka nie bo każda jest puszczalska. Smiech na sali :D Autorko, daj takie jakie jakie Ci się tylko podoba, czy będzię to Władimir czy Kostek, Paweł, Piotr i tak dalej. Pozdrawiam!! :)

Gość gość
Igor

Gość gość
igor :)

Gość gość
do mamyIgorka: no jasne, niech da takie jakie jej sie podoba. i co z tego że mały władimir będzie miał przekichane od poczatku do konca...

Gość gość
Chyba nie zrozumiałaś mojej aluzji. Tyczyło sie odpowiedzi, którą ktoś wyżej dodał 'Moze od razu po Putinie nazwij?' czyli kojarzenia imion, tak nie daj dziecku bo mi się z tym czy tamtym kojarzy.

Gość mamaIgorka
Chyba nie zrozumiałaś mojej aluzji. Tyczyło sie odpowiedzi, którą ktoś wyżej dodał 'Moze od razu po Putinie nazwij?' czyli kojarzenia imion, tak nie daj dziecku bo mi się z tym czy tamtym kojarzy.

Gość gość
zdecydowanie Igor :) fajne imie, ja np znam tylko jednego Igorka, więc bez przesady, że jest takie oklepane

Gość gość
No masakra ten Igor:o Wiktor ujdzie, ale mój sąsiad ma na nazwisko Wiktorek i zawsze z nim będzie mi się kojarzyło. Nie mówię, że to złe skojarzenie, ale jednak ze starym człowiekiem...

Gość gość
Wiktor ładne i Igor też wybór należy do Ciebie. Mój synek będzie miał na imię Alan i jakoś nie przejmuje się zdaniem innych.

Gość gość
Prowokujesz ostatni gościu;-)

Gość gość
Ja też nam tylko jednego Igorka. Pracowałam w szkole językowej dla dzieci i na 350 osób nie było ani jednego Igora, na placu zabaw nie słysze żeby mamy wołały Igorków więc to imie nie jest chyba aż tak popularne :)

Gość gość
Igor wyjątkowo brzydkie imię a w dodatku bardzo oklepane .