Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Luteina

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny! Od dwóch tygodni brałam Luteinę 2x1 podjęzykowo. Dziś tabletki mi się kończą i stąd moje pytanie: czy Luteinę można tak nagle odstawić? Czytałam, że należy stopniowo schodzić z dawki. Moja nie była duża, ale mimo to czy nic się nie stanie, jeśli odstawienie nastąpi tak nagle? Wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie.

Gość gość
No a co na to lekarz?

Gość gość
Jak pisałam- wizytę mam dopiero za dwa tygodnie. Receptę dostałam na Izbie Przyjęć po leciutkim plamieniu, nie od mojego gina.

Gość gość
Skoro ty to bierzesz na tzw. "podtrzymanie", to odstawienie ci nie zaszkodzi, bo w ogóle luteina ci nie pomaga. To takie placebo dla ciężarnych, żeby się lepiej czuły, że coś tam biorą. A ciąża jak się dobrze rozwija to przetrwa, a jak nie to nie i żadna luteina nie zaszkodzi ani nie pomoże.

Gość gość
Też mi się wydaje, że lekarka z IP dała mi to "na odczepne", bo generalnie nic zlego się nie dzialo ale ja wolałam się upewnić i pojechać do szpitala, żeby potem nie zalować.

Gość gość
23.05- wiesz w ogóle czym jest luteina? chyba nie, bo nie pisałabyś głupot, to jest progesteron, a progesteron jest odpowiedzialny za utrzymanie ciaży ( chyba że zarodek jest wadliwy), więc autorko skoro miałaś plamienia i dostałas luteinę, to nie powinnas jej odstawiać bez konsultacji z lekarzem