Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kaszka bobovita

Polecane posty

Gość gość

Witam córka ma 7 miesięcy. Od jakiegoś czasu jadła na śniadanie i kolację mleczna kasze manna z bobovity nie ma uczulenia na gluten. Wczoraj kupiłam owsiane swmiadanko czy jest duże prawdopodobieństwo aby na ten rodzaj kaszki dostała uczułenia?

Gość gość
Halo

Gość gość
Jest. Moja jadla po dwie lyzeczki manny do mleka zeby przyzwyczaic do glutenu. Kupilam potem bobovity 8 zboz i dodatkowo na podwieczorem dalam malej biszkopty. Skonczylo sie biegunka, spadkiem cukru i szpitalem. Zastopuj z glutenem i sprobuj za jakis czas znowu.

Gość gość
radzilabym przezucic sie na inne kaszki.wczoraj kupilam synkowi kaszke zbozowa bobovity i takiej sraczki dostal za przeproszeniem po niej ze cala pupe mial czerwona myslalam ze to nie od tego ale dzis rano mu zrobilam i to samo.po innej z tej firmy mial zatwardzenie.juz lepsze sa nestle.a najlepiej hole

Gość gość
Gościu z 9:01 ale córka nie ma uczulenia na gluten

Gość gość
Moja też wczesniej nie miala objawow uczulenia na gluten mimo ze dwa miesiace dawalam jej manne w malych ilosciach. A jak zwiekszylam ilosc okazalo sie ze jednak ma. Miala nawet badania na celiakie ale nie ma. Dlatego trzeba uwazac. Moze tylko zmiana kaszki pomoze, moze to nie miec zwiazku z glutenem ale tak pisze ostrzegawczo.