Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Test ciążowy.

Polecane posty

Gość gość

Do którego tygodnia test może wyjść negatywnie?

Gość gość
nie ma czegoś takiego jak negatywny test do któregoś tygodnia bo tu nie o tygodnie chodzi a o ilość hcg w moczu. Testy wykrywają hcg od min. 10 -20 (zależy od testu). Ale trzeba pamiętać że jesli mocz jest rozwodniony to tez może nie wykazać ciąży.

Gość gość
Więc podczas którego tygodnia ilość hormonu może nie być wystarczająca, aby wynik był pewny.

Gość gość
Mi dzien przed okresem wyszla jasna kreska i byla ciaza. Ale zrobiłam tak wcześnie bo wyjezdzalam i chciałam wiedzieć czy moge poszaleć czy nie.

Gość gość
Ja jakieś 2 tygodnie po tym jak @ nie było zrobiłam i na jednym wydawało mi się, że kreska jest ledwo widoczna ale jednak jest, a na drugim niestety nic...

Gość gość
mówią że najwczesniej test można robić po min. 2tyg. od stosunku. Hcg w organizmie pojawia się po implantacji a do tego dochodzi w ciągu nawet 12 dni od zapłodnienia. A należy pamiętać że stosunek nie jest równoznaczny z zapłodnieniem bo plemniki mogą przetrwać nawet do 72 godz. w sprzyjających warunkach. Tak więc po 3 tyg. od stosunku test już na pewno wyjdzie prawidłowo. O ile oczywiście nie nastąpiło przesunięcie owulacji. A czemu pytasz? Jakaś wpadka?

Gość gość
Zrob badanie krwi to bedziesz pewna.

Gość gość
Słowo wpadka nie jest trafne, chyba, że wpadka celowa :) Zaczynam po prostu wpadać w obsesję, bo chcemy mieć bardzo dziecko i w końcu @ się spóźnia, brzuch pobolewa jak by miała przyjść, piersi nabrzmiałe, mdli mnie, wyczulony węch, a cały weekend miałam "zatrucie pokarmowe"...

Gość gość
ile się spóźnia już i czy masz regularne cykle?

Gość gość
Tak tak, zrobily Ci się rozstępy i ciemna linia od pępka w dół.

Gość gość
Miałam dostać tak około 7 marca, tak cykle były w miarę regularne trwały 29-31 dni, a ich nadejście zawsze sygnalizował kilkudniowy, wcześniejszy ból brzucha, który teraz towarzyszy mi od tamtej pory...

Gość gość
no to czemu nie robisz testu skoro minęły już ponad 2 tygodnie?

Gość gość
Oszczędź sobie sarkazmy, ale dla osób starających się o dziecko tak długo każdy banalny i codzienny sygnał jest tym wyjątkowym zwiastującym ciąże...

Gość gość
Mówię przecież, że test zrobiłam. Pierwszy był negatywny ( mocz poranny ) po tygodniu spóźniania się @, drugi po 2 tygodniach po spóźnieniu się @ ( mocz poranny ) wydawało mi się, że jest bardzo słabiutka i bardzo mało widoczna kreseczka, trzeci w ten sam dzień i nic.

Gość gość
Do lekarza miałam iść jutro, ale niestety nie dam rady, więc w przyszłym tygodniu moja zagadka się rozwiąże. Dla spokoju zrobię jutro test, trzymajcie kciuki za 2 kreski :D

Gość gość
Ech, bo tu tyle wpisów jako gość że nie wiadomo który wpis autora a który pozostałych osób. :) Idź na beta hcg. Choć jeśli cykle masz regularne to wątpliwe aby 2 tyg. po terminie nic nie wyszło. Ja mając nieregularne cykle zrobiłam test po 2 tyg, i wyszły od razu 2 kreski. A w kolejnej ciąży przy już regularnych cyklach wyszły 2 kreski po tygodniu. Dlatego beta będzie najlepsza moim zdaniem.

Gość gość
Grrr... boję się strasznie, przez to, że się spóźnia jestem tak przepełniona szczęściem, ale tak jedna kreska mnie sprowadza na ziemie :( Wpadają takie nieodpowiedzialne gówniary, a dorośli ludzie mimo starań nie mogą doczekać się dzieciątka :(

Gość gość
Dlatego wybierz się na betę bo może ciąża jest ale jest młodsza i dlatego test ej nie wykrywa. Po co tracić kasę na kolejne testy i się dołować?

Gość gość
Chociaż koleżance test wyszedł przy dwóch ciążach pozytywny dopiero koło 8 tygodnia, wcześniej nic. A teraz się ze mnie śmieje, że mam takie same objawy jak przy jej 3 ciąży tzn. ból brzucha jak na @, kłucie w jajnikach, wymioty ...

Gość gość
Chce iść, jurto miałam w planach gina, ale niestety muszę go przełożyć na za tydzień :/

Gość gość
A jeszcze jedno pytanie, czy test do diagnostyki ciąży in-vitro może wpłynąć na wynik testu normalnej ciąży naturalnej?

Gość gość
Moim zdaniem nie ma znaczenia. To taki sam test.

Gość gość
test do diagnostyki in-vitro nie jest testem do sprawdzania obecnosci ciazy po in vitro :) in vitro oznacza "stosowane zewnatrznie" czyli w przypadku ciazy jest to zaplodnienie pozaustrojowe (poza organizmem) a w przypadku testu do stosowania takze poza organizmem :D wszystkie apteczne testy sa do diagnostyki in vitro :D

Gość gość
Dziękuję, trochę się wygłupiłam tym pytaniem :P