Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wasze dzieci też tak pełzały na początku?

Polecane posty

Gość gość

Córka od dobrego miesiąca pełza po podłodze ale tylko dookoła siebie i czasami ślizga się do tyłu ale do przodu w ogóle nie idzie. Czy Wasze dzieci też tak robiły? po jakim czasie zaczęły pełzać do przodu?

Gość gość
to jest normalne, pójdzie i do przodu :)

Gość gość
ale wszystkie dzieci tak robią? nie mam porównania :) i jak długo tak pełzały tylko wokół siebie zanim zaczęły do przodu? zachęcałyście je jakoś? Ja kładę zabawki trochę dalej od córki ale ona nie próbuje iść do przodu żeby jej dosięgnąć tylko zaraz się złości i jest płacz

Gość gość
moja ok miesiąca tak pełzala dookoła później ruszyła do przodu.

Gość gość
A w jakim wieku jest corka autorko?

Gość gość
Nie wszystkie tak robia:) Moj nie przepelz nawet milimetra i ani razu wokol wlasnej osi:P z laska lezal na brzuchu,nie mial nawet ochoty na obrotki. Tylko sie wsciekal. Az w koncu podniosl duupsko i po 2 tyg bujania sie przod tyl poszedl przez caly pokoj i w koncu odzylam:) moje dziecko stalo sie w koncu niezalezne;) co chcialo to po to szlo,skonczylo sie wieczne marudzenie o niewiadomo co:)

Gość gość
Moja nie pelzala, nie raczkowala az w koncu wstala i poszla;)

Gość gość
córka ma 7 miesięcy

moja od 5 miesiąca obracała się jak wskazówki zegara :) teraz pełza do tyłu, a bardzo chce do przodu. Coś tam kombinuje w temacie, ale jeszcze nie wystartowała. Za parę dni skończy 7 miesięcy :) Będzie fajnie jak zacznie raczkować :)

Gość gość
dziękuję za odpowiedzi :) właśnie nie mogę się doczekać jak córka pójdzie do przodu bo póki co pełza w okół siebie i szybko jej się nudzi a jak chce czegoś dosięgnąć to zaraz płacze, nie stara się iść do przodu.

Gość gość
moja to robiła jak miala 4 mies miesiąc później no przodu. później po ok 2tyg zaczęła raczkowac a jak miala 6mies to zaczęła chodzic przy meblach ale ona na początku bardzo szybko sie rozwijała dopiero koło 10mies jej rozwój zwolnił i już tak nie goniła że wszystkim.