Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

fotelik samochodowy dla roczniaka

Polecane posty

Gość gość

witam. moja córka ma rok i nadal jeździ w najmniejszym foteliku. jest dosyć drobna i spokojnie jeszcze sie w niego mieści. planujemy przed wakacjami zmienić fotelik na większy. jaki byscie poleciły? fajnie jakby mial możliwość montowania zarówno tyłem jak i przodem do kierunku jazdy.

Gość gość
BeSafe, masz rozne modele, montowanie tylem i przodem, albo tylko tylem (w tym najnowszym) Super, ze nie zmieniasz fotelika, tylko dlatego ze dziecko skonczylo rok. Fotelik powinno sie zmienic, jak dziecko zacznie z tego pierwszego wyrastac. Nie polecam fotelikow Maxi Cosi dla starszakow, nie polecalabym tez Recaro. Najlepiej wejdz na bloga "osiem gwiazdek" (szukaj w google) i tam przeczytasz sensowne rady sprzedawcy. Ja kupilam concorda z poduszka, zaufalam niemieckiemu adac i teraz szlag mnie trafia, bo mala jest juz za duza zeby zmienic fotelik (jezdzi w poduszkowcu od ponad roku i nie wyobrazam sobie, zeby ja teraz na jazde tylem do kierunku jazdy przestawic). Pozdrawiam

Gość gość
Ja natomiast polecam właśnie Recaro to naprawdę dobre foteliki.

Gość gość
Dlaczego niby nie recaro i maxi cosi? Recaro jest jednym z lepszych fotelików, moje dziecko od 4 roku życia w takim jezdzi, dużo szukaliśmy, czytaliśmy i uwazam ze są bardzo bezpieczne. Maxi cosi jako fotelik nr 2 czemu nie? Mobi jest tylem do kierunku jazdy, jeśli nie masz isofiza w aucie to jaki chcesz wsadzić? Chyba ze besafe maja fotelik bez tego ustrojstwa juz teraz? Bo sie ostatnio w tej firmie nie orientowalam. Poza tym roczniak tylko tylem do kierunku jazdy, potem fotelik bezpieczny, z gwiazdkami i atestami. A nie byle co z reala czy podkladka.

Gość gość
Besafe izi combi ma możliwość montowania przodem i tyłem do kierunku jazdy, tak samo najnowszy Axkid.

Gość gość
Concord nie jest dobrym fotelikiem, ma oslone na biodrach a te foteliki bardzo slabo wypadają w testach, przy bocznym uderzeniu dziecko z niego wypada i lata po samochodzie jakby w foteliku nie siedzisko. A bocznych stluczek jest najwięcej.

Gość gość
Mój syn ma 14,5 m i też jeździ w nosidełku. :) My prawdopodobnie zdecydujemy się na Britax (Romer) Max Way montowany tyłem 9-25kg. On właśnie przeszedł szwedzki Test Plus i zdobył 8 gwiazdek. Z początku chciałam taki fotelik 9-18 najlepiej montowany tyłem i przodem.. ale też wiem, że te foteliki owszem.. są montowane tyłem i przodem, ALE najczęściej (o ile nie w każdym) w tych fotelikach jest tak, że tyłem można wozić tylko do 13kg, a potem już trzeba montować je przodem. Więc chyba zrezygnuję. Poza tym miałam okazję rozmawiać ze sprzedawcą wyszkolonym w tym temacie, posiadającym certyfikat dotyczący bezpiecznego przewożenia dzieci (nie wiem. jak to się dokładnie nazywa, na foteliki. info jest o tym). Wtedy jeszcze nie wiedziałam, że ten człowiek ma taki certyfikat itp. Po prostu obserwowałam go w sklepie, jak rozmawiał z klientami, co doradzał lub odradzał (np. przyszła pani i chciała 7 miesięcznaika do większego fotelika wsadzić). Potem z nim rozmawiałam i on właśnie powiedział, że jego córka ma 3 lata i jeździ w Max Way. Dlatego to chyba będzie nr jeden. Jest tańszy niż besafe.

Gość gość
no to właśnie zależało mi na foteliku który starczy na Dlugo bo rzadko jeździmy z córka autem. w zasadzie wszędzie mamy blisko więc autem to tylko większe zakupy żeby dużo nie dźwigać i czasami do teściów. Chcialam nawet kupić 9-36 kg ale wszędzie czytam że jednak nie są one tak bezpieczne jak 9-18 czy 9-25 więc zaczęłam sie zastanawiać nad tym 9-25 bo córka jak z niego wyrośnie to sama podkladke już będzie można kupić. no i chodzi też o to żeby mial możliwość montowania tyłem bo jednak to bezpieczniejsze dla dziecka w tym wielu i przodem gdy będzie starsza. dlatego właśnie myślę nad tym już teraz żeby bez pośpiechu spokojnie poznać różne opinie, porównać i wybrać najlepsza opcje.