Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki sos

Polecane posty

Gość gość

Mam z zamrazalinka takie kulki z mięsa mielonego. Wrzucilam je do wody, dodalam garść mrożonych jagód i trochę fasolki zielonej też mrozonej i zastanawiam się jaki sos. Jak go zrobić? Dla dziecka 1,5 rocznego? Macie jakiś pomysł?

Gość gość
Jagody, fasolka i mieso fuj

Gość gość
Do tego to chyba bita śmietana. Boże, co to za pomysł, żeby mielone z jagodami i fasolą robić...

Gość gość
Mi też jakos nic do tego nie pasuje

Gość gość
Jasne. Tyle w temacie. Ale nudne jesteście. Ziemniaki, buraki i schabowy.... a i jeszcze pomidorowa. Jagody przecież nie poslodzone, kwaśne jak diabeł. Nigdy nie nadejscie nic innego poza schematem?

Gość gość
A tych jagód to kilka. Mielone coś na zasadzie kulek szwedzkich. Nigdy nie jadlyscie z konfitura zurawinowa?

Gość gość
jadlam, ale wtedy niepotrzebnie ta fasolka, chyba ze ja cos zle zrozumialam bo pomyslalam ze wrzucilas borowki razem z fasolka i miesem do garka / na patelnie i szukasz sosu do tego, tak to sie gryzie.. fasolka osobno to spoko jesli robisz z borowkami tylko to przydaloby sie doc lekko slodkiego na sos, moze delikatnie slodzona smietana i calosc podgotowana przez 10-15 minut? i fasolka osobno? wtedy to ma sens