Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapalenie płuc niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

mam 6,5 miesieczna coreczke i caly czas sie boje ze zachoruje. caly czas czytam jak ciezko dzieci przechodza zapalenie pluc, nawet w jednym z tematow jedna z mam prosi o wsparcie, bo jej Coreczka jest w ciezkim stanie w szpitalu. napiszcie prosze jak uchronic dziecko od zapalenia pluc. jak moja mala zakaszle pare razy to od razu biegne z nia do lekarza tak bardzo sie boje, ze zachoruje. od czego moze sie zaczac zapalenie pluc? czy ktores z Waszych dzieci mialo bezobjawowe zapalenie pluc? czy jakies dzieci sa bardziej narazone na zachorowania?

Gość gość
Ja byłam ostatnio w szpitalu z 6 tyg dzieckiem z zapaleniem ucha. Było dziecko ktore z zapaleniem płuc przyjechało bez objawów wylew krwi do mózgu i dziecko nie bedzie normalne podobno. Moja corka zero temperatury zero płaczu zorientowałam sie bo jej ropa z ucha wyciekła bo tak bym nie wiedziała. Mam paranoję po tym szpitalu moje dziecko tez czasem pokasluje jesteśmy 2 tyg po szpitalu po tym uchu

Gość gość
Tez mnie to dobija ale nie da sie z dzieckiem chodzić co dzien do lekarza. Czy wychodzicie z dzieckiem około 2 miesięcznym na zakupy z wózkiem np do auchan czy raczej tylko spacer koło domu? Zap płuc moze byc od bakterii a nie od przewiiania

Gość gość
ja juz nie daje rady psychicznie, tak bardzo sie o nia boje, chociaz na razie jedyne co jej bylo to kilka dni kataru. a najbardziej się boję wlasnie tego bezobjawowego zap pluc, nie darowalabym sobie gdybym cos przeoczyla.

Gość gość
moj syn mial zapalenie płuc, byliśmy w szpitalu 10 dni, od czego sie zaczęło w sumie to nie mam pojęcia, najprawdopodobniej teść przyniósł do domu wirusa i już poszło,najgorsze jest to,że ten wirus który powoduje u dziecka wirusowe zapalenie płuc u dorosłej osoby objawia się tylko lekkim katarkiem, dlatego nie chódzcie z dziećmi do sklepów, do Kościoła, do miejsc w których sa skupiska ludzi, ( tak mi powiedział lekarz) a od czego się zaczeło...od niewielkiego kaszelku, poszłam do lekarza byl osłuchowo czysty dostał syropek i zwiekszoną dawkę wit.c . po tygodniu poszłam znowu i już miał zapalenie oskrzeli, antybiotyk nie pomógł, zastrzyki też nie przyniosły żadnego efektu i tak wylądowaliśmy w szpitalu. Teraz też panikuje z każdym kaszelkiem, najgorzesze jest to że syn zaczął ząbkowac a co za tym idzie dużo się ślini, i dziecko nei zawsze daje sobie radę z tak dużym ślinieniem i sie poprostu zachłyśnie i kaszlnie, a człowiek już sam nei wie co robić, dodam że ma 6,5 msc

Gość gość
moja corka dzisiaj od rana kaszlala i miala temp. 37,2 i tez pobieglam do lekarza, ale nic osluchowo sie nie dzieje. panikuje za kazdym razem jak kaszlnie. ma 6 mcy.

Gość gość
ja tez z byle katarkiem latalam do pediatry ta w koncu powiedziala, ze powinnam miec 3-4 dzieci bo zrobilam sie przewrazliwiona:) mniej internetu przede wszystkim i bedzie OK:)

Gość gość
dziewczyny, musicie wyluzować, bo zwariujecie!!! Musicie zrozumieć, że co ma być, to będzie.... może się zdarzyć wszystko, bądźcie czujne, ale nie panikujcie!

Gość gość
ja zdaje sobie sprawe z tego, ze moje przwrazliwienie wynika miedzy innymi z tego, za za duzo czytam na ten temat, ale jak tu sie nie martwic, tym bardziej, ze to pierwsze dziecko :)

Gość gość
bedzie dobrze musi byc :)