Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Farbowanie włosów na BLOND inną farbą niż zawsze PYTANIE

Polecane posty

Gość gość

dotychczas farbowałam włosy farbą Loreal Casting na blond, a chciałabym teraz zafarbować inną farbą Loreal - Excellence też na blond tylko nie wiem, który wariant farbowania wybrać? w ulotce podane są 3 warianty: 1 włosy rozjaśniane czy 2 włosy farbowane ? orientuje się ktoś?

Gość gość
ponawiam:)

to chyba zależy od tego jaki masz naturalny kolor włosów, według mnie włosy rozjaśniane to takie po rozjaśnianiu, ściąganiu pigmentu u fryzjera.

Gość gość
nigdy nie miałam ściąganego pigmentu i farbowałam dotychczas tylko Castingiem, który jest pozbawiony amoniaku

A więc masz naturalne włosy w odcieniu zbliżonym do blondu? Jeśli tak, postępuj zgodnie z wariantem dla włosów farbowanych.

Gość gość
dzięki:)

Gość gość
a może któraś doswiadczona w farbowaniu na blond osoba podpowie mi na którą farbę zdecydować się: Loreal Excellence Creme nr 01 czy Garnier Nutrisse Creme nr 101? Po której z tych farb włosy nie żółkną?

Gość gość
Wystrzegaj sie garniera zawsze i wszedzie. Blondy, nawet jasne, czesto farbują na brązy. Poczytaj opinie na blogach różnych dziewczyn. Zreszta, sama byłam tego przykładem. Kiedys miałam włosy jasny blond i chciało mi się pofarbować je na taki ciemniejszy, miodowy. Kupiłam garniera, nie pamietam jakiego, odcien sredni blond ktory wygladal wlasnie tak jak chcialam. I co? Wyszly prawie czarne. :D Myslalam, ze sie zabije :O 🖐️

Gość gość
OMG:O na tej farbie Garniera napisane jest, że rozjaśnia do 4 tonów, a kolor określony jest jako: bardzo bardzo jasny beżowy blond superrozjaśniający piaskowy blond z tego mógłby wyjść prawie czarny?

Gość gość
zdecydowałam się użyć farby Loreal Excellence 01 i o ile włosy są nawet w lepszej kondycji niż po castingu bez amoniaku tak kolor... :O szkoda słów :O przy głowie rudy odrost:O bardzo żałuję teraz :(