Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EeMIeLKaA

Kłopotkiwy tampon

Polecane posty

Gość EeMIeLKaA

Wiem, wiem, wiem, że tego typu wątków jest wiele, ale bardzo zależy mi na tym, żeby otrzymać poradę co do tamponu, bo chciałabym zacząć ich używać, ale jest to dla mnie ciut kłopotliwe. Jestem dosyć drobnej postury ( nie wiem, czy to będzie miało znaczenie, ale w razie czego, chcę Was o tym poinformować ;) ). Wczoraj kupiłam pierwszą paczkę tamponów, ponieważ uznałam, że to musi być o wiele bardziej komfortowe niż podpaski, których używam od początku, czyli od jakichś 10 lat. W każdym bądź razie, sprawa wygląda następująco: Kiedy siedzę, czulę delikatnie, że coś tam we mnie w środku siedzi. W trakcie chodzenia czy wykonywania innych czynności nie ma problemu :) Kiedy zacisnę mięśnie także czuję, że go mam, a z tego co zdążyłam wyczytać, tampon powinien być niewyczuwalny... Czy to, że od czasu do czasu go poczuję, albo mam wrażenie, że mam go nisko i zaraz "wyskoczy" świadczy o tym, że nie prawidłowo go umieściłam? Są to klasyczne tampony, a może przy mojej budowie ciała powinnam spróbować z jakimiś mniejszymi ( o ile w ogóle takie są- w tym temacie jestem kompletnie zielona) Dziewczyny, pomóżcie, bo serio używanie tamponów to wygoda i chciałabym nauczyć się ich używać... Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:) em.

Gość gość
uważaj bo na ryzykowne forum trafiłaś z tematem. Bezpieczniej jest na zdrowiu i urodzie ;). Tak serio - masz go za mało głęboko wsadzonego.Powinien być wsadzony praktycznie tak głeboko, że wchodzi praktycznie cały palec. Spróbuj koniecznie tamponów z aplikatorem, np. fioletowy tampax. Jest mały i dużo łatwiej używać ich komuś niedoświadczonemu albo po prostu komuś kto nie ma zbyt obifitej miesiączki i suchość utrudnia aplikację tamponu.

Gość EeMIeLKaA
hahha szczerze to jakoś pierwszy lepszy dział, chyba nawet nie zmieniałam.. ;p no chodzi o to, że głęboko go wkładam.. naprawdę. Nie przecieka, ani nic, tylko jak usiądę, to przypominam sobie, że coś tam mam ;) em.

Gość gość
a po co sie podpisujesz?

Gość EeMIeLKaA
a jakoś tak..;) w sumie, chyba to jest mało istotne? em.

Gość gość
może spróbuj go jeszcze trochę głębiej wepchnąć, mi to pomaga, albo spróbuj tamponów z aplikatorem

Gość gość
ja jak włożę za płytko to właśnie czuję że coś mam podczas siedzenia, gdy włożę głębiej to problem znika - musisz spróbować, może to też kwestia długośc***alców :D ja mam krótkie i muszę "dopychać" środkowym, bo jest najdłuższy :)

Gość EeMIeLKaA
no właśnie o to chodzi, głębiej już nie mogę, choćbym nie wiem jaką pozycję przybrała ;) muszę chyba podopychać, a jak nie , to paczkę z aplikatorem, a ta poczeka, aż nabiorę wprawy ;) jeszcze sobie myślę, że to może z powodu małej obfitości w tym miesiącu.. może dlatego nie chce się ładnie wślizgnąć.. sama już nie wiem.., ale dzięki za odzew:)

Gość gość
kup sobie intymny żel nawilżający. posmaruj nim dziurkę i daj trochę na tampon, a wśliźnie się bez problemu tam gdzie powinien.

Gość EeMIeLKaA
tak się składa, że mam taki.. ;) mam nadzieję, że mój luby się nie obrazi, jak trochę pożyczę do użytku własnego :D