Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ALIMENTY a PRACA ? : )

Polecane posty

Gość gość

Witam chciałabym się dowiedzieć czy gdy zarejestruję sie do urzędu pracy to czy mogę stracić alimenty ? Wiem, że jak podejmę się pracy to owszem ale czy przez samo zarejestrowanie sie tam i czekanie na jakieś kursy itp można je stracić ?

Gość gość
Alimenty na siebie?

Gość gość
Jeżeli masz przyznane alimenty na siebie, to przy podjęciu pracy na pewno stracisz!

Gość gość
ja jestem zarejestrowany jako bezrobotny od wakacji 2013 i alimentow nie stracilem. ba, nawet wystapilem o ich podniesiesie i na moje konto splywa 800 zl ;) tylko, ze ja sie ucze (zaocznie). nie wiem, czy to ma jakies znaczenie.

Gość gość
tak na siebie mam. Wiem, że przy podjęciu pracy je strace chodzi mi tylko o same zarejestrowanie się tam.

Gość u maxyma w Gdyni
alimenty to cos co mozna placic dobrowolnie albo pod przymusem prawnym jesli nie jestes durniem to bedziesz wiedzial ze obowiazek utrzymania dziecka masz jesli jestes durniem oddasz dziecko matce a panstwo wyegzekwuje to czego tobie sie nie chce placic proste jak budowa cepa z jednym wyjatkiem: niektorym sie wydaje ze DZIECKO to pan szesdziesiecioletni albo pani piecdziesiecioletnia ktorych trzeba utrzymywac

Gość gość
no tak sie po prostu zdarza czasami :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
Dlaczego masz na siebie alimenty ,masz chore dziecko i nie możesz pracować ?

Gość gość
mam zasadzone od ojca a ja jeszcze ucze się zaocznie i chciałabym już podjąć prace ale nie chce ich starcić zanim jaką kolwiek prace dostane.

Gość gość
ale jak będziesz dalej sie uczyć to i tak będziesz dostawać mimo że będziesz pracować .tak było kiedyś nie wiem czy tak jest nadal .

Gość gość
nie no niby wtedy dochód przekracza i sie nie należy