Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Inesssa

Jak oduczyć psa?

Polecane posty

Gość Inesssa

Mam 4 miesięcznego szczeniaka i gdy go głaskam lub drapę to on mnie gryzie (bardziej szczypie). Jak mogę go tego oduczyć by nie gryzł mnie jak będzie większy?

Gość gość
a moze mu samo przejdzie. pierwszy raz słyszę żeby psy nie lubiły jak sie je głaska. kiedys słyszałam ze jak sie chce czegoś psa oduczyc to sie go trąca po nosie. ale w tym przypadku.... jak pies tego nie lubi to po co go zmuszac zeby lubiał cos wbrew sobie. to tak jakby (hipotetycznie) tobie kazano polubic szpinak którego nie znosisz, ale wszyscy go lubia wiec ty tez mozesz.

Gość gość
Przejdzie mu, spokojnie. Uwierz mi, że jak będą Twoje 13te urodziny, to piesek będzie już dojrzały, spokojny i ułożony. 🖐️

Gość gość
to raczej nie jest kwestia że psiak nie lubi głaskania tylko pewnie bierze to za zabawę.. Z czasem sie uspokoi a na razie jak nie chcesz żeby cie gryzł po rękach to jak zaczyna gryźć to powiedz że nie wolno gryźć i daj zabawkę.. Ja tak sie z moim bardzo długo bawiłam, jak chciałam go wygłaskać to musiał mieć zabawke do gryzienia albo po rekach :) przy czym mi to tak nie przeszkadzało, uczyłam go że za mocno nie boli, najcześciej krzycząc nagle Auu boli :P po 3 razie zabieralam rękę i konczylam zabawe, szybko zalapał. Teraz ma 2 lata i coraz czescie przychodzi sam z siebie sie poprzytulac.