Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odstawic dziecko od piersi

Polecane posty

Gość gość

Czy "gorzki paluszek" pomoze? Syn 16m nie potrafi sie uspokoic jak nie chce mu dac piersi

Gość gość
Córa ma półtora roku i tez mam ten problem. Nie chce wogole butelki i innego mleka. Tylko cyc.

Gość gość
Ja juz mam dosyc jestem juz prawie zdesperowana. Ciaga mnie za bluzke bo chce cyca, sutki mnie pieka jak jest przyssany ten maly glonojad jeden :). Dlatego zastanawiam sie nad tym preparatem. Moze jak poczuje gozki smak to przestanie sie dopominac.

Gość gość
Mój sam się odstawił jak miał 17 mies bo też miałam problem ,ale mój już wtedy dostawał na noc normalne mleko i spał .

Gość gość
a powiedzcie mi jak usypiaja wasze dzieci? bo moja po kapaniu dostaje cyca i jak już poje, to tak zasypia... nie wyobrażam sobie jaki będzie wrzask jak zaczniemy "odstawianie" sa na to jakies rady?

Gość gość
Cyca:O kobiety wy macie piersi nie cyce:) nie odpisujcie mi

Gość gość
up

Gość gość
musisz odwracac uwagę to jedyny sposób.ja karmiłam ponad 2 lata i moje dziecko w ciągu paru dni nauczyło się,ze ograniczamy cycek.w ciągu dnia jest łatwiej,gorzej na wieczor.ja dużo przytulałam dziecko,zeby nie czuło się "odrzucone"bo tak często dzieci maja.moje dziecko pierwsze 2 dni protestowało,ale później było coraz lepiej.no i wszystko trzeba na spokojnie.

Gość gość
właśnie mi chodzi o wieczór, bo przy wieczornym zasypianiu mamy rytuał i boję się że nie dam rady... a wiem że kiedyś to będzie musiało nastąpić..

Gość gość
To po co tak długo karmicie ja zamierzam dużo wcześniej zakończyć karmienie

Gość gość
Mój ma za 2 tyg roczek i bez piersi nie zaśnie ani w dzień ani na noc, odciągam już w butli dostaje to jeszcze wypije, ale jak poczuje smak mm to pluje. Pokarmie jeszcze do jesieni i go odstawie bo też za długo będzie.

Gość gość
po co tak długo? A dlaczego nie skoro dziecko potrzebuje mleka? Chyba lepsze naturalne niż sztuczne.