Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem po ekstrakcji ósemki

Polecane posty

Gość gość

Witam 3 tygodnie temu miałam usuwaną ósemkę. Tydzień po miałam usunięte szwy, wszystko ladnie się goiło. Tylko że teraz pojawił się problem. Z dziąsła obok miejsca w którym była ósemka zaczyna wyrzynać mi się jakiś ostry kawałek zęba. Do tego strasznie boli przy gryzieniu i połykaniu pokarmu. Wie ktos Co to może być ? Miał ktoś może podobny przypadek ?

Gość gość
do lekarza biegusiem,,,pewnie ci kawalek korzenia albo zeba zostal

Gość gość
nie ma to jak zabiegi na NFZ :O :D

Gość gość
spokojnie to kawałek okostnej, sam wyjdzie tylko gryz druga strona

Gość gość
czyli isc z tym do lekarza czy czekac az samo wyjdzie ? ale ten cholerny ból przy połykaniu ...

Gość gość
.

Gość gość
nie czekaj tylko idz, skoro boli to nie jest dobrze

Gość Milagros5
Moim zdaniem powinnaś się wybrać do dentysty. Z tego co mówisz to rzeczywiście może Ci wyrastać 8-ka. W takim wypadku musisz udać się do stomatologa i on ustali co robimy dalej. Czasami można zostawić te zęby jednak coraz częściej zostają usuwane ze względu na brak miejsca. W każdym razie polecam Ci warszawską klinikę Gordent. Mają dobrych stomatologów, a także protetyków, ortodontów i w ogóle świetnych specjalistów. Dobry protetyk w Warszwie to http://www.gordent.pl/

Gość gość
to okostna...tez tak mialam. samo przejdzie ale jak bardzo dokucza to warto isc na kontrole

Gość gość
Oczywiście że o reklame chodziło. w przeciwnym wypadku kto by odpisywał na temat sprzed 3 mcy. Zresztą to reguła spamu na kafe - odszukuja po tematach tylko troche zwiazanych z ich dzialalnoscia czasem nawet sprzed lat i wala spamem. Jak widac skutecznym bo my dwie przynajmniej przeczytałysmy reklamę :)

Gość gość
leć do dentysty ,ja tez mialam usuwana ósemke, sciągane szwy i niczego takiego nie mialam

Gość gość
Ja miałam ta samo - to kawałek połamanej kości - jeśli ząb był usunięty w całości - ja też miałam - zachodziłam w głowę czy iść do lekarza czy nie a był to płaski kawałek dość ostry wychodzący z dziąsła w miejscu po ekstrakcji. Do lekarza nie poszłam a wraz z nowym nabłonkiem (chyba wszyscy wiemy jak nawartwia się skóra i usuwają się martwe komórki) owa kość wychodziła coraz bardziej aż w końcu wypadła sama bez problemów aczkolwiek mnie nic nie bolało kość była wyczuwalna pod językiem.