Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uczcie dzieci higieny!

Polecane posty

ale nie martwmy się, ja nie zauważyłam, żebym takowe zostawiała, więc może nic podobnego nie miało w moim życiu miejsca:D

Gość gość
tez jestem nauczycielką i jak widze tę woskowinę dosłownie wylewajacą sie z uszu, zęby całe w osadzie i jeszcze brud pod paznokciami to mi się niedobrze robi. A dzieci naprawdę uwielbiam! Jak można przyprowadzić dziecko w takim stanie do szkoly? Od razu wiadomo, ze skoro kobieta nie dba o higienę własnego dziecka, to chyba o swoją też nie :-( Ale największy szok przeżyłam, gdy na w-f ćwiczyliśmy przeciw płaskostopiu, dzieci musiały zdjąć skarpetki i jeden chłopiec zakrywał stopy. ja potem patrzę, a on ma całe czarne :-o no chyba biegał w sandałach po piachu poprzedniego dnia i poszedł tak spać. ja pierniczę :-/

Gość gość
albo prowo albo kiepska z ciebie przedszkolanka, bo to ty powinnas przede wszystkim dzieciom uwage zwracac moja corke kazdorazowo gonie do mycia rak i spuszczania wody bo ona notorycznie o tym zapomina, tak samo jej piecioletnia sasiadka a sasiadka jest z bardzo czystego domu, jako przedszkolanka doskonale powinnas wiedziec, ze dzieci o takich rzeczach nie pamietaja i nalezy im o tym kazdorazowo przypominac! nie wyobrazam sobie sytuacji ze moje dziecko wychodzi z toalety a ja nie pytam czy rece umyla, bo w 2 na 3 przypadkach jest "oj, zapomnialam!"

Gość gość
piszac "bo to ty powinnas przede wszystkim dzieciom uwage zwracac" nie mam na mysli zastapienia rodzicow bo jak najbardziej sluszne jest, ze rodzice powinni uczyc dzieci higieny - mam na mysli to, ze jak widzisz ze dziecko nie umylo rak i idzie sie bawic, to chyba cos z Toba jest nie tak, skoro nie umiesz dziecka zawrocic.. w przedszkolu mojej corki dzieci do toalety chodza parami i maja wbite w glowe ze jedno drugiemu przypomina o umyciu rak a po wyjsciu z lazienki pani pyta czy raczki umyte; dzieci sie spiesza do zabawy, zabawek, zajec... to dorosli sa od pilnowania - co innego pietnastolatek a co innego pieciolatek! no chyba ze w Twoim przedszkolu robisz za kukle straszaka i odbebniasz robote jako przechowalnie :/