Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dosia28

20 tydzien ciąży syn a 28 tydzien córka któremu tu wierzyć????

Polecane posty

Gość Dosia28

w 20 tygodniu ciąży moje dziecko miało 400 g i na usg 3 D lekarz powiedział że chłopak za kilka dni na Nfz na usg 2 D lekarka powiedziała, że cos tam dynda między nogami ale żeby nikomu nic nie mówić bo na takiej jakości sprzęcie to różnie jeszcze może być ( opinia 2 lekarzy). Teraz jestem w 28 tygodniu ciąży dziecko ma 1100 g i na usg na Nfz usg 2 D lekarka mówi ,że teraz to ona jest bardziej przekonana na dziewczynkę bo nie widzi worka mosznowego. Sugerować sie jakościa sprzętu że na 3 D chłopiec czy wilekością ciaży że to jednak 28 tydzień i lepiej widać bo dziecko większe?

Gość kavusja
Sugeruj się tym, co zobaczysz po porodzie :)

Gość gość
Bardziej ufalabym USG 3D aczkolwiek może być różnie. Znajoma była przekonana że urodzi dziewczynkę a urodziła chłopca. Pewnie chcesz znać płeć żeby kupić wyprawkę, wiec lepiej kupować neutralne kolory, na początku ubranka raczej są unisex

Gość gość
podobno jezeli lekarz mowi ze bd syn to bd syn na 100% a jezeli ze corka to moze sie to jeszcze zmienic wiec raczej bd miala syna

Gość gość
w 20 tyg to juz narządy płciowe sa w pelni ufrmowane, ja mysle,ze moze ta lekarka srednio sie zna na usg. jak chcesz bardzo wiedziec czy to chlopczyk czy dziewczynka to idz do innego lekarza, jakiegos ktory zna sie na usg.

Gość gość
ja bym sie nie nastawiała za bardzo ani na jedno ani na drugie bo cos nie pewne są te Twoje żródła. Po co masz sie jakos rozczarowac. Zreszta niespodzianka przy porodzie tez bedzie super - ponoc kobiety ktore nie znaja płci dziecka maja prą przy porodzie jak szalone -zeby jak najszybciej dowiedzieć sie co będzie

Gość gość
w 20 tc i 26 tc na nfz -dziewczynka , w 30tc chłopiec i mam chłopca.

Gość gość
moja kolezanka miala takiego "syna na 100%" a druga "corke na 100%". Obie zdziwily sie przy porodzie ;)

Gość dosia28
Mam już synka 7 letniego dowiedziałam w 20 tyg że syn i był syn dlatego teraz tak średnio wierze w to że mogło się coś odmienić ale nie twierdze że jak dowiedziałam się ze drugi chłopak troszke się rozczarowałam ale juz przyzwyczaijłam sie z ta myślą że bedę mamą dwóch synów a tu nagle znowu jakaś nadzieja na córeczkę ale widze że wiekszość też tak uwarza żeby jednak sie zbytnio na córe nienastawiac. Lekarka wiedziała ze mówiła mi w 20 tyg że syn i teraz długo sie przygladała i dwa razy powtórzyła ze teraz to jej bardziej na dziewczynke wyglada ze nie widzi worka mosznowego ale przeciez widziałałaby sikorka , pytałam jeszcze a może sie schowało gdzies albo odwócony jest a ona że dobrze jest ułozone wiec dowiem sie za 2,5 miesiąca.

Gość dosia28
mam brata bliźniaka może na nastepnym usg okaże się że jest parka i chłopiec i dziewczynka ha ha

Gość gość
Dokładnie moj synek z trzech badań urodził się córeczką...eh...poczekaj na następne badanie lub idz do lekarza innego,choc te 3d podobno sie sprawdzają

Gość gość
miałam całą ciążę usg 3d i lekarz mówił że na 100% chłopak. Inna lekarka na usg 2d powiedziała że na pewno dziewczynka, a to był już 36 tydzień i nie chciałam jej wierzyć. Urodziłam dziewczynkę...

Gość dosia28
no to mnie teraz utwierdziłaś w tej nadziei na córeczkę. Z jednej strony nie chce życ nadzieją i chce isc jak najszybciej na 3 d zeby sie upewnic a z drugiej strony boje sie kolejnego rozczarowania ze znowu siusiak i czy nie lepiej poczekac do porodu jak juz urodze i zobacze malenstwo to juz bedzie bez roznicy czy to dziewczynka czy chłopiec . Wyprawke mam na chłopca duzo po strszym synku.

Gość dosia28
jest ktoś jeszcze co miał na usg 3d chłopca a urodził dziewczynkę????????????

Gość gość
ta lekarka mogla widziec"sisiorka" bo na pocztaku narzady meskie i zenskie sa bardzo podobne, widac jakies tam sisioki, dopierpo potem widasz moszne a jak nie widac to dziewczynka.