Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy nastoletniej dziewczyny. Jak pomóc?

Polecane posty

Gość gość
23:59 - tak, terapia pomaga dotrzeć do przyczyn i wypracować konstruktywne, zdrowe sposoby radzenia sobie z trudami życia, zastępując te, które wpędzają nas w złe samopoczucie. Zdecydowanie "otrzeźwiająco" działa, pozwalając bardziej realistycznie spojrzeć na wiele rzeczy, zamiast snuć czarne scenariusze. Można też nauczyć się rozpoznawania emocji i wyrażania ich w zdrowy sposób. Dobry terapeuta pomaga wyrugować szkodliwe schematy, wg których działamy, zastępując je takimi, które nas wspierają w utrzymywaniu zdrowia psychicznego - i zwyczajnie stanu szczęścia.

Gość gość
Ona jest sfrustrowana brakiem życia seksualnego! Jeśli niechcesz jej stracić i ci na niej zależy to idź do niej i się nią zajmij! Proponuje na początek byś zrobił jej dobrze języczkiem. Będzie jej jak w niebie. :D

Gość gość
i do tego te przytulanie kiedy pyta czy ja kochasz.. to juz jest takie... intymne..

Gość gość
dziekuje gosciu ze odpowiedziales,wybiore sie do psychologa, zeby pozbyc sie upiornych mysli

Gość gość
a ty bazienka psycholog z koziej d**y, powiedz DLACZEGO 20 LATKA PAKUJE SIĘ DO ŁÓŻKA OJCA?

Gość gość
z tego co napisales o tej jej dojrzalosci ponad wiek, o lepszym kontakcie z starszymi od siebie ludzmi- jest bardzo podatna na zauroczenie w kims starszym, wiec czemu mialaby sie nie zakochac w tobie? nie jestes jej biologicznym ojcem, nawet nie lacza was wiezy krwi, ufa ci, zyles praktycznie z nia caly czas

Gość gość
po pierwsze postarać się znaleźć przyczynę takiej sytuacji-może dziewczyna jest w jakiś sposób krytykowana przez ludzi z roku? może przydarzyło jej się coś bardzo złego o czym nie chce mówić a nie potrafi sama się z tym uporać nie wiem np. została zgwałcona? może faktycznie chciałaby zmienić waszą relację w związek ? -tego nie wiem i można tylko snuć domysły . Musisz postarać się porozmawiać z nią. Jeżeli nie ma żadnej racjonalnej przyczyny a tak jak piszesz autorze takie stany już miałymiejsce to poszukałabym przyczyn natury chorobowej- depresja, choroba psychiczna ? nie wiem ale warto było by udać się do lekarza specjalisty a i zwykłe badania nie zaszkodzą

Gość gość
tak wszyscy pisza tylko ze ona sie w nim kocha, przeciez nie ona jedna w tym wieku ma swoje problemy, klopoty, czy kompleksy, nie czuje sie lubiana przez mlodziez, czytaliscie wszystko od poczatku co pisal?

Gość gość
psycholog myśli że wszystko jest jasne ha ha myśli że takie rzeczy dzieją sie tylko na filmach

Gość gość
00:11 - polecam wybrać psychoterapeutę, nie zwykłego psychologa. To, wbrew pozorom, nie to samo. I źyczę powodzenia w walce ze złymi myślami :)

Gość gość
Czy zauważyłem coś żeby ona mogła do mnie czuć coś? Szczerze? Przez myśl mi to nie przeszło i nigdy nie obserwowałem jej pod takim kontem. Nawet nie wiem jak miałbym to wybadać chociaż i tak wydaje mi się to dziwne.

Gość gość
kątem*

Gość gość
Dużo razy mi opowiadała, że nie ufa już ludziom, że wiele razy pomyliła się co do kogoś. Mówiła, że pozrywała te wszystkie nie szczere znajomości bo nie chce tracić czasu na nie wartych nic ludzi. Zawsze kończy rozmowę na taki temat stwierdzeniem, że ufa tylko mi, bo tylko mnie ma na tym świecie i nigdy jej nie zawiodłem.. Ona naprawdę nie ma żadnych przyjaciół.

Gość gość
macie corki w jej wieku? napewno nie, tylko ja mam corke w jej wieku i pisze tu od poczatku i czytam wszystko co on napisal, typowe problemy nastolatki, mojej corki kolezanki maja to samo, ostanio moja pojechala do kolezanki bo ta prosila by przyjechala wyleczyc ja z depresji, a ja to co, tak nie jadlam jak bylam gowniara , ze kosci byly na wieszchu, ktos pwoiedzial ze jestem gruba i odrazu przestalam jesc, nie mialam okresu, cyrki byly ze mna, a moje znajome jakie maja cyrki z corkami, jedna rzucila sie na matke z nozem, szok, i to ten wiek, albo psycholog albo bardzo dobre podejscie rodzicow,

Gość gość
a ty bazienka psycholog z koziej d**y, powiedz DLACZEGO 20 LATKA PAKUJE SIĘ DO ŁÓŻKA OJCA?

Gość gość
z moja bylo to samo, znajomosci jej sie konczyly, kolezankom przestawala ufac, plakala przez kolezanki, one jak czegos chcialy to tylko dzwonily, tez jej bylo przykro, ciagle mowila ze nikt jej nie lubi, sama ja wychowywalam

Gość gość
Jeszcze dodam, że moja córka to bardzo uczuciowa, wrażliwa i delikatna dziewczyna. Ma dobre serce.

Gość gość
Bo ona chce seksu! Jesteś przystojnym mężczyzną? ;)

Gość gość
ja sama wychowuje corke i jak zle sie czuje klade sie kolo niej i co? czy to zle przytulic sie do dziecka?

Gość gość
ale ona z nim śpi

Gość gość
wiesz kosmetologia, mojej znjomej corka byla na tym i nie miala zadnej kolezanki na tych studiach, zawsze samiutka zawsze minka w podkowe, no nie wiem, jakas rywalizacja czy co na tym kierunku, moja studiuje jezyk

Gość gość
no i jeszcze sie pytaja czy jestes przystojny? widzisz jakie masz powodzenie, cala kafe tu przy tobie jest haha,

Gość gość
trol, rozwalasz mnie juz, czy naprawde fajnie ci na tym temacie?

Gość gość
tak, uczuciowe wrazliwe ta maja, jej brakuje mamy, ja to wiem, mama to mama

Gość gość
No bo jak dodatkowo przystojny to może ją pociąga. :)

Gość gość
Autor przez te komentarze jak córka go przytuli, powie że go kocha albo zawita na noc będzie miał niegrzeczne myśli hehehehe :P ktoś go musiał uświadomić!

Gość gość
autorze z tego co piszesz to typowe zachowanie wspolczesnej mlodziezy, tylko niepokoi fakt ze wspomina o odebraniu zycia, nie napisales czy ma zwierzaka w domu

Gość gość
gość trol, rozwalasz mnie juz, czy naprawde fajnie ci na tym temacie? x powtarzam jeszcze raz głupku SAM WSZYSTKIEGO NIE PISZE

Gość gość
Ma myszkę i węża ojca :D Myszka ma ochotę zjeść węża.