Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wasi pracodawcy zareagowali na wasze ciąże pytanie

Polecane posty

Gość gość

Ja niedługo wybieram się z ta informacją do mojego szefa i juz mnie boli żołądek, bo przy pierwszej ciąży zmieszał mnie z blotem

Gość gość
Jak jesteś krową rozpłodową, to się nie pchaj do pracy! Zajmujesz miejsce uczciwym kobietom!

Gość gość
A jakby napisała, ze nie zamierza pracowac, bo woli wychowywać dziecko, to pewnie byś ją zjechała, ze jest leń, nierób i utrzymanka męża :o

Gość tabouuu
Pogratulował mi serdecznie. W pierwszej ciąży pracowałam do 8 miesiąca (zaszłam po roku pracy), w drugiej niestety już w 4 miesiącu musiałam pójść na zwolnienie. Nie było jednak problemu, żebym wykonywała niektóre obowiązki w domu(te, które były podległe tylko mnie- sama to zaproponowałam). Po powrocie z urlopu macierzyńskiego zostałam przywitana ciachem ;). Wszystko zależy od pracodawcy- mój szef jest normalnym człowiekiem. Sam ma 3 szkrabów, więc jest w stanie wiele zrozumieć i zawsze mamy w naszej firmie mają do czego wracać (choć inni w tym czasie mają nieco więcej obowiązków...)

Gość gość
jak na razie dopiero oczekuję dziecka, ale mozesz mnie wyzywac od krów, swiń i czego ci się podoba. lata mi to :-)

Gość gość
Co się przejmujesz frustratką? Wyzywa, bo zazdrości, że ty masz pracę, a jej nawet w markecie "miejsce zajmują" :D

Gość gość
O, ja niedobra, nieuczciwa :-D :-D

Gość gość
Pogratulował mi. :) Mój pracodawca ma 5 dzieci i jest bardzo prorodzinny. Co roku na święta życzy kobietom zdrowego potomstwa. :)

Gość gość
hmmm mój na zebraniach też prorodzinny. W rozmowie w cztery oczy już nieco inaczej :-/

Gość gość
Mój mnie chciał zwolnić i sprawa poszła do sądu pracy. A sam miał 2 małych dzieci

Gość gość
oo czyli nie jestem sama...

Gość gość
Są tacy ludzie niestety...

Gość gość
To ja od pracodawcy z 5 dzieci. Dodam, że na wieść o ciąży dwóch dziewczyn z naszej firmy (były na umowie zleceniu) natychmiast dał im normalne umowy o pracę i podwyżki. :)

Gość gość
Moja szefowa powiedziala ze trzeba sie cieszyc choc zaszlam w ciaze po pol roku pracy. Odeszlam na L4 2 miesiace przed porodem. Czekaja na mnie z otwartymi ramionami :-)

Gość gość
A mój od razu na zbity ryj chciał mnie wywalić, oczywiście wygrałam w sądzie i miałam normalnie urlop macierzyński. Jednak pracować już tam nie mogłam wiadomo:D odeszłam pózniej założyłam własną działalność i tak minęło już kilka lat.

Gość iggnia
Moja szefowa zrobiła oczy ja pięciozłotówki, po czym podbiegła do mnie, przytuliła i pogratulowała :) co by o niej nie gadać, to w takich sytuacjach jest wyrozumiała- cały czas dba o to, żebym się nie przemęczała i komfortowo czuła w robocie :)

Gość gość
Jak jesteś krową rozpłodową, to się nie pchaj do pracy! Zajmujesz miejsce uczciwym kobietom! ........ ulzylo ci !

Gość gość
"ja wiedziałem że Pani mi to kiedyś zrobi!!":D jak mnie zatrudniał 2 raz to pytał "kiedy powtórka z rozrywki ?" Ja: "Nie chce już dzieci..." Szef " ale Pani nie może zakończyć na jednym dziecku!"

Gość gość
Jak sie moja dowiedziala od razu umowa o prace i podwyższenie stawki... firma bardzo prorodzinna moze dlatego...nie wiem czy tam wrócę ale przynajmniej zawsze mam jakas perspektywe:)

Gość gość
ja dostałam podwyżkę :) i dyrektor mnie wyściskał :)

Gość gość
Ja mojemu szefowi nic nie powiedziałam, od razu mu wysłałam pocztą L4, bo ostatnie dni w mojej pracy był horror, co chwila o******lał nas, ryczał, krzyczał, groził że pensje nam obniży, że nas zwolni, więc doszłam do wniosku że nie pozwolę sobie na takie traktowanie i zwiałam, jest mi z tym dobrze :) :D. Uwolniłam się od chorej firmy.

Gość gość
Moja szefowa w rozmowie w 4 oczy pogratulowała, mówiła że się cieszy (a choć wiedziała, że ciąża zagrożona, nawet nie zaproponowała, żebym usiadła-rozmawiałyśmy na stojąco). Następnie dowiedziałam się od kolezanek z pracy, że po moim wyjściu mnie obsmarowała przed innymi... Żenada i szkoda słow.

Gość gość
moja szefowa mnie wycałowała, wyściskała i powiedziałą, ż na zwolnienie mam iść żeby rpzypadkiem nic się dzidzi nie stało. Dostałam nawet większa premię świąteczną. Natomiast pamietam jak w poprzedniej pracy koleżanka zaszła w ciąże to szefowa jej dogadała. Ale no do cholery kto ma rodzic dzieci jak nie kobiety i czy my rodzimy rok po roku aż do starości czy po 2-3 dzieci przez całe życie? w d***e mam co pomysli pracodawca. Dziecko jest wazniejsze niz praca.

Gość gość
U mnie wielkie zaskoczenie w firmie, bo ja wieczna luzaczka przed 40tka i pierwsza ciąża! Przyznam, że była sensacja. Zawsze wiedzxiaam, że na dziecko sie zdecyduję, ale później niż inne. Wyprzytulał i pogratulował, a niedługo wracam po urlopie i zobaczymy czy będzie nadal kolorowo.