Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oooooogfds

porod 14 tc a kolejne dziecko

Polecane posty

Gość oooooogfds

Witam. Kochane kobiety, w 14 tyg ciazy wywolali mi porod poniewaz dziecko nie mialo szans na przezycie. Urodziłam i zrobili mi lyzeczkowanie. Od razu mialam krwawienie (miesiączkę). Moje pytanie brzmi, ile najbezpieczniej odczekać czasu zeby starac sie o kolejne dziecko? W szpitalu nie powiedzieli mi niestety nic na ten temat. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Gość gość
Kochana współczuję Ci bardzo, ale 14 tc to nie poród tylko poronienie. Lekarze wywołali poronienie. Skoro w szpitalu nic ci nie powiedzieli, dlaczego sama nie zapytałaś. Na pewno będziesz mieć wizytę kontrolną u lekarza to się zapytaj. Czy psychicznie jesteś gotowa do następnej ciąży? Moim zdaniem, bezpiecznie jest poczekać min. pół roku.

Gość gość
Mi po poronieniu powiedzial lekarz ze trzeba minumum 3 miesiace dla regeneracji itd a najlepiej pol roku ale to bardziej dla psychiki. Wiec jesli po tych trzech miesiacch bedziesz sie czula na silach i po kontroli bedzie ok to mozecie zaczac znowu starania. My odczekalismy 3 mc i w drugim cyklu staran nam sie udalo, mala ma juz 5 miesiecy. Zobaczysz bedzie dobrze!