Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego starsi ludzie są tacy wredni

Polecane posty

Gość gość

uważają, że wszystko wiedzą najlepiej, wszystko im się należy bo tyle już przeżyli, często wyzywają młodych od gowniarzy, którzy nic nie wiedzą w dodatku nic im nie mozna powiedziec bo są starsi bo jeszcze się zdenerwują itp gorzej niż z dziećmi. Większośc ludzi starszych to chamy, nawet u mnie w rodzinie.

Gość gość
Pewnie mieli i mają trudne życie

Gość gość
nie wszyscy tacy sa, ja miałam babcie, tzn siostre mojej babci, mówiono na nia KOM- KOM, i ona zawsze była usmiechnieta, kazdego człowieka uwielbiała, niesamowity charakter.

Gość gość
Są skrzywieni przez PRL-owskie wychowanie

Gość gość
a co do tych ich humorwó, to pewnie kwestia tego, ze ciało juz siada, to siada i psychika. Rózna problemy z psychika sie na starosc pogarszaja, to raz, dwa- wiadomo, jak człowiek funkcjonuje jak n. sie zle czuje, wiec wyobraz sobie swoje najgorsze samopoczucie pomnozone razy sto, tak pewnie sie oni czuja

Gość gość
pewnie że nie wszyscy,ale większość,nie wszyscy polacy sa s*********i ale większość,nie wszyscy rosjanie g****ili w czasie wojny ale większość,nie wszyscy na kafe sa poyebami ale wszyscy na niebiesko:-D

Gość gość
tyle samo jest wrednych starych, co mlodych. Z wrednych mlodych wyrastaja wredni starcy i na odwrot. To nie od wieku zalezy,

Gość gość
oczywiscie, ze wiem, ze i młodsi ludzie są wredni, ale z takim młodszym można podyskutować, nawet pokłócić się opieprzyć czy cos jak wchodzi na łeb albo nie ma racji a ze starszym "nie wypada" bo jeszcze na zawal zejdzie albo co, bo mu sie szacunek należy a ja uważam, ze szacunku nabywa się przez zachowanie a nie przez wiek. No sory, ale jak można porównywać małe dziecko do dorosłego człowieka? ;/

Gość gość
zadaj sobie raczej pytanie , dlaczego starsi ludzi w twoim otoczeniu i rodzinie sa wredni? Widac masz kiepskie otoczenie i rodzine niestety...

Gość gość
a własnie w polsce jest tak że wystarczy być w ciązy lub starym i juz szacunek nalezy się z automatu

Gość gość
Nie sądze, nie tylko w moim otoczeniu są wredni, poczytajcie sobie nawet to forum jak tesciowe są wredne poza tym znajomi też maja podobne zdanie. Nie tlyko u mnie tak jest.

Gość gość
Tylko, że ciąża przynajmniej trwa określony czas a starość trwa i trwa i nie wiadomo kiedy się skończy ;/. Poważnie mówię, mam taką osobę w rodzinie, że jest tak wredna (stara) ale nie chora, tzn generalnie jest ok, ale jest tak wredna, ze wszyscy by się chyba ucieszyli jakby umarła bo zatruwa życie, ale niestety zdaży raczej wszystkich wykończyć zanim umrze.

Gość gość
jest wielu takich co stają się wredniejsi z wiekiem bo skoro oni zaraz zdechną to innym tez nie może być lepiej

Gość gość
A niech mi ktoś wyjasni, co to znaczy "stary"? 35, 40, 50, 70-letni? Bo dla gimnazjalisty wszyscy po 30-tce to już zywe zoombi stojące nad grobem. ktoś tu madrze napisał : z młodego wrednego człowieka wyrośnie tylko i wyłącznie stary wredny człowiek , wiec każdy kto tu pisze "o wrednych satuchach" będzie na 100% upierdliwym ramolem.

Gość gość
baby po 40 i faceci po 60 to sa starzy ludzie

Gość gość
Wg. mnie to są ludzie po 65 roku.

Gość gość
No dobra, ale ze starym wrednym to już wgl nie da się nic poradzić bo takiemu ani nie przemówisz, ani go nie podstawisz do pionu więc albo zrezygnowac w ogóle z dyskusji albo gadac jak do ściany albo zacisnąc zęby... jakie macie sposoby na wrednych staruchów?

Gość gość
trutka na szczury,prąd o wysokim napięciu,dwutlenek węgla

Gość gość
Ja zapytam dlaczego mlodzi sa tak glupi?

Gość gość
bo staruchy w******ja młodych

Gość gość
w jakim sensie są głupi?

Gość gość
No to już współczuję twoim dzieciom jak u was w rodzinie to tradycja i dziedziczne,że bedziesz wredna,to dopiero ty będziesz jedzą i to wredna jak napisałaś....

Gość gość
A dziwisz się? Nedzna emerytura, choroby, kolejki do lekarzy, przecież to się wściec można. Człowiek całe życie pracuje, a potem stac go tylko na krzyżówki i telewizję. Taki Niemiec to sobie na emeryturze zwiedza świat, a Polacy żywią się pasztetową z biedronki i kombinują skąd wziąć na leki kilkaset złotych. Też bym była zła i sfrustrowana.

Gość gość
A skad wiesz jaka ja będę? to co napisałam to efekt zdenerwowania przez kontakty własnie z takimi ludźmi do których nic nie dociera. Myślą, ze jak są starzy to mogą wszystkoa każdy ma problemy i każdy ma tylko jedno zdrowie a taki stary swoim gadaniem, narzekaniem i terroryzowaniem moze wykończyć młodego człowieka nie mówiac już o tym, jak cały czas dogaduje. oceniasz mnie a wcale mnie nie znasz. Na pewno taka nie będę, trzeba się uczyć na błędach.

Gość gość
2014-03-29 19:16:21 [zgłoś do usunięcia] gość A skad wiesz jaka ja będę? ------------------ alez ty już taka jesteś: mloda, upierdliwa, zlosliwa, wszystkowiedzaca i krytykująca:-D Za kilkanaście lat te twoje najgorsze wady tylko się poglebia- wspolczuje twoim dzieciom:-p

Gość gość
A ja tez uważam, że starsi ludzie są wredni. Tak, jak było wyżej wspomniane, wydaje im się, że wszystko im wolno bo są starsi. Moim zdaniem wiek do niczego nie upoważnia. Najbardziej denerwuje mnie to, że żądają szacunku od młodych, a sami go do nich nie mają.

Gość gość
Ja tez uwazam, ze starsi ludzie sa wredni, uwazaja ze wszystko im wolno, zawsze i wszedzie nalezy im ustepowac miejsca i tak dalej i tak dalej... Jeden stary sasiad zadal abym auto parkowala gdzie indziej bo jemu jest niewygodnie wyjezrzac swoim autem, inna stara sasiadka z dolu o 17.00 potrafi walic mi w rury bo wg niej jest u mnie za glosno, potrafia biec do tramwaju a w tramwaju udaja slabiutkich aby tylko ktos im ustapil. Mlodzi pracuja, studiuja i maja prawo byc zmeczeni a starzy siedza w domach, nic nie robia i tylko wiecznie zadaja i wymagaja! Nie znosze ich!!!

Gość gość
starzy ludzie niczego nie pojmują często zadali wiele bólu swoim dzieciom i bliskim jak byli młodszymi, teraz oczekują nie waidomo jakiego traktowania tylko dlatego że są starzy zapominaja o swoich czynach i błędach do niczego nie umieją sie przyznac np że zniszczyli komus zycie...sram na staruchów w w pierwszej kolejności na moją matkę której nienawidze z całego serca a która jest uzaleniona ode mnie już i nigdy nie zrobię jej tego co ona zrobiła mnie,niech się tu pałęta star**** obok zadbam o nią ale mojego zainteresowania czy uczucia ona nigdy nie doświadczy za to jak mnie traktowała w dzieciństwie i młodości,niech zdechnie jak najszybciej

Gość gość
bedziesz dokładnie jak twoja matka :) Staruchą i ktos bedzie czekal na twoja smierc :P