Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana czasu

Polecane posty

Gość gość

Już mi gorzej na samą myśl. Niby zmienia się dla oszczędności energii, ale to już zostało kilka razy obalone. Ja po wiosennej zmianie dobry tydzień dochodzę do siebie - zwykle wstaję o 6:00, więc teraz będzie wstawanie o 5:00, a nie potrafię pójśc spać godzinę wcześniej, bo nie zasnę. Zegara biologicznego się nie oszuka tak łatwo. Tez tak macie?

Gość gość
Wstaniesz o 7

Gość gość
Halo do przodu przesuwasz a nie do tylu

Gość gość
trzeba wstać godzinę szybciej

Gość gość
Nie o 5 a o 7 bedziesz wstawala. Godzina do przodu a nie do tylu, boze....

Gość gość
Co wy pierdzielicie, że o 7:00? Przesuwamy zegar godzinę do przodu, więc jak mój budzik zadzwoni o 6:00, to tak naprawdę dla mojego organizmu jest 5:00, a nie 7:00 :o Śpimy o godzinę krócej.

Gość gość
A ja zapomnialam ze to dzis

Gość gość
No o godzine krocej czyli jezeli normalnie wstajesz o 6 to jutro bedzie 7 godzine snu ci zabieraja. Skup sie troche to nie jest trudne.

Gość lump z pod markietu
to o której dziś zmieniamy?

Gość gość
Dokladnie to zmieniamy z 2 na 3 w nocy

Gość gość
Sama się skup. Piszę o zegarze biologicznym. Jeżeli wstaję codziennie o 6:00, to nie mogę sobie nagle wstać o 7:00. Budzik zadzwoni o 6:00, bo tak jest nastawiony i ja o tej godzinie muszę wstać (jutro może nie, ale w poniedziałek tak). A normalnie byłaby to godzina 5:00 rano.

Gość gość
I dalej swoje. Widocznie tak prosta sprawa jak zmiaha czasu jest nie do przeskoczenia

Gość gość
Podam przykład, to może dotrze: Lekarz ma jutro do pracy na 7:30 rano. Żeby zdążyć musi wstać o godzinie 6:00. To, że mamy w nocy zmianę czasu nie oznacza, że lekarz może wstać o 7:00. Musi wstac w chwili, gdy zegar wskazuje godzinę 6:00, a to normalnie byłaby 5:00 rano. Stąd ewentualne rozbicie i niewyspanie. Już rozumiesz, czy nadal za trudne? Ja rozumiem, ze jak ktoś siedzi w domu to mu wszystko jedno, czy wstaje o 6:00, 7:00 czy 10:00, ale są ludzie, którzy mają sztywne godziny pracy i co zrobić :o

Gość gość
Hahaha, i kłócą się matki polki siedzące w domu całe dnie, którym lata czy wstaną godzinę później niż zwykle. Jak się obudzą tak wstaną :D Powiedzcie waszym mężom, że mogą sobie spać godzinę dłużej jak mają jutro do pracy :D

Gość gość
A ja mam jutro zajęcia na uczelni od 8:00 rano i musze wstawać o 5:30, bo dojeżdżam pociągiem :o I w d**ę sobie wsadźcie swoje teorie o spaniu godzinę dłużej. Jak ktoś ma wolne to może i tak, ale mój sen się skróci o godzinę, bo to tak jak bym wstawała o 4:30 :( W dodatku muszę iśc, bo mam prezentację :(

Gość gość
O jaka godzine dluzej?! Spimy godzine krocej, krocej!! OMG

Gość gość
ja też wstaję o 6 i sobie nie wyobrażam.... Dziecko budzę o 6.30 do przedszkola, on mi marudzi że nie wyspany to teraz jak będę go budzić jeszcze raniej to już się boję

Gość gość
Dzieci sobie duzo lepiej radza ze zmiana czasu. Moja corka nawet nie zauwaza zmiany. Nie macie na to wplywu wiec co marudzicie.

Gość gość
No przecież wg kafeterianek wstajemy godzinę później, czyli dziecko obudzisz o 7:30 :D Się wyśpi chłopak :)