Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zosia1989

9 miesiąc ciąży a ja straciłam głos błagam pomóżcie!!!

Polecane posty

Gość Zosia1989

Witam Od wczoraj nie mogę mówić. Zupełnie straciłam głos. 2 dni wcześniej bolało mnie gardło a teraz nie mówię juz wcale. Myślę że to zapalenie krtani. Co robić? Dodam że jestem w 9 miesiącu ciąży. Poród za 3 tygodnie. Ginekolog zalecił tantum verde i tabletki na gardło Prenalen. Czy to wystarczy? Co radzicie dołączyć donkuracji?dodam że cosnek i cebula nie wchodzą w grę bo po nich wymiotuje. Pomóżcie:( boję się że przez kaszel, który czasem występuje dostanę przedwczesnych skurczy. Nie chce isc do specjalisty bo boję się antybiotyków. Nie brałam ich przez całą ciążę. Teraz tym bardziej nie chcę. Chce coś powiedziec ratunku:(

Gość gość
estem w ciazy juz a mam dokladnie to co Ty. Najpierw wrazenie czegos w gardle, potem kichanie, lekki kaszel, od wczoraj bol calosci: nosogardlo i uszy, mokry kaszel odrywajacy sie i ciagle wrazenie ze cos mi siedzi w gardle, prawie nie mowie. Stosuje tylko tantum verde. no niestety, takie ustrojstwa sa z reguly wirusowe (inaczej bylabys "zalana" ropa) i organizm musi poradzic sobie z nimi sam. Duzo lez, wygrzewaj sie, ja nie mam niestety takiej mozliwosci bo mam dwoje *****iwych dzieci, dzis prawie nie spalam, masakra :( Herbata z sokiem malinowym, pomarancze, woda / herbata z cytryna. I podsypiaj, organizm wtedy lepiej radzi sobie z infekcja.

Gość gość
"ja juz nie jestem w ciazy" chcialam napisac ale cos mi wycielo poczatek

Gość gość
Ja w 9 mcu miałam zapalenie krtani i dopiero Zinnat dożylnie pomógł. Dziecku bardziej zaszkodzi niedoleczona choroba niż dobrze dobrany antybiotyk. Zdrówka :)

Gość gość
Idz do internisty. Sa leki które mozna bezpieczenie brać w ciazy a on będzie wiedział jakie. Wylecz sie bo poród z choroba bedzie jescze bardziej meczacy.

Gość gość
spróbuj płukac gardło wodą z solą - dużo soli, chociaż pewnie też będziesz miała odruchy wymiotne

Gość gość
Ja tez miałam taki kaszel w ciąży i uczucie że mam coś w gardle jakaś masakra;/ okazało się że to przeszło na zapalenie oskrzeli. Brałam prenalem, do tego duzo herbaty rooibos z miodem, 2 plastry z pomarańczy i 1 plaster cytryny.