Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ubrać 4 miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość gość

jak ubrać 4 iesięczne dziecko gdy jest około 20 stopni i troszkę wieje? pomóżcie bo jestem młoda mamą mieszkam w uk i nie mam sie nawet kogo poradzić a nie chce przegrzewać dziecka

Gość mamadwóchdziewczynek
Trudno jest tak powiedzieć, ale ja zawsze ubieram dzieci tj siebie + czapka na głowę a zanim dziecko chodziło albo jak śpi to nakrywam dodatkowo. Na 20 stopni sobie pewnie założyłabym koszulkę z krótkim rękawkiem albo 3/4 i na to żakiet/bluzę. Myślę, że takiemu maluchowi na body załóż jakiś dresik np. i lekko okryj. Właściwie tym okryciem można regulować temperaturę, bo można na nóżki tylko i mocniej, można lekkim kocykiem, cieplejszym, pieluszką flanelową... na pewno na główkę coś jak wieje.

Gość gość
dzięki za odpowiedz, bo chyba dziś przesadziłam.. ubrałam jej body z długim rękawem na to taką dość ciepłą kurteczkę... do tego cieniutkie rajstopki, skarpety, spodnie.. no i czapka bawełniana... i była zgrzana...

Gość gość
20 stopni w Uk???Ja tez mieszkam w Uk I u nas dzis 6stopni :(.Przy takiej pogodzie jak opisujesz ,mozna ubrac body na to cieniutka bluzeczka z dlugim rekawkiem ,cienka czapeczka,spodnie(takie wiosenne cieniutkie),skarpetki ,buciki.

Gość gość
tak było nawet więcej niż 20, w słońcu nie do wytrzymania... :) musze dopiero dojść do wprawy z moją córą :)

Gość gość
to pewnie gdzies w Anglii.Fajnie macie.U nas w Szkocji brak slonca,zimno,wieje ,pada I 6 stopni brrr.

Gość a teraz na mnie krzyczcie
Ja nie zakładam mojemu czteromiesieczniakowi czapki przy 20 st. - no chyba że jest silny wiatr. Jak delikatny, ciepły wiatr to po co? Mały jest w wózku, przed słońcem i delikatnym wiatrem chroni go buda od wózka. Ma dość długie włoski i szybko poci Mu się główka pod czapką wiec wieksza krzywdę robilabym zakładając Mu czapkę.