Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obliczanie wieku ciazy przy dlugich cyklach

Polecane posty

Gość gość

jak wam lekarze wyliczyli wiek ciazy we wczesnej ciazy przy nieregularnych/dlugich cyklach i poznej owulacji? mi lekarz odjal 1 tydzien, bo owu mialam 3 tyg od dnia pierwszej @, teraz powinnam byc w 7/8 tc a oblicza ze to 6/7 tc, martwie sie bo nie widac zarodka, ale liczac tak jak lekarz to chyba faktycznie za wczesnie?

Gość gość
ja mialam dlugie cykle, kolo 40 dni, owu byla kiedy chciala, zazwyczaj pod koniec cyklu, lekarz tez dziwnie obliczal, odejmowal tygodnie i mowil ze ciaza jest 2 tyg mlodsza niz z moich obliczen, wiec brak zarodka u ciebie jest calkiem mozliwy, czasami widac dopiero w 8 tc

Gość gość
wiek ciazy miałam obliczony z I USG w 9 tyg...

Gość gość
Dziewczyny czy jest tu ktos jeszcze? Prosze o pomoc. Nie wiem jak obliczyc tydzien ciazy w ktorym jestem dlatego ze mam dlugie cykle. Nie wiem kiedy najwczesniej moge sie udac do lekarza. A wiec okres mialam 8 listopada( cykle 32-37 dni) owulacje mialam miedzy 1-3 grudnia. Ktory to tydzien? Pomozcie

Gość gość
Przy takich cyklach tylko na podstswie usg. Wasze wyliczenia są w takim przypadku niewiarygodne

Gość gość
Ale nawet jeśli byłby to 6/7 tydzień to zarodek już dawno ppwinien być. Mój miał wtedy ok 11mm. A po drugie nie da sie określić wieku ciąży gdy nie widać zarodka. Dlaczego? Bo wiek ciąży określa się właśnie wg wielkości zarodka w 1 trymestrze przy nieregularnych i długich cyklach. Póki go nie będzie to nikt Ci nie odpowie, który to tydzień. Być może miałaś owulację jeszcze później.

Gość gość
Cykl w ktorym zaszlam w ciaze tez mialam dlugi, 35 dniowy, owulacja wystepuje zawsze ok 13 -15 dni przed okresem, plus do tego dodac ok 14 dni pierwszej fazy cyklu, mimo ze z tygodni ciazy wychodzilo wiecej na usg ciaza i tak byla mlodsza o ten tydzien. Pierwsza faza cyklu moze sie wydluzyc z wielu przyczyn ale druga jest.zawsze taka sama.

Gość gość
A skąd wiesz, że ten cykl miał 35 dni? Dostałaś miesiączkę? W ciąży to raczej dziwne