Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co czytać by być ciekawszą osobą

Polecane posty

Gość gość

By mieć więcej pomysłów, wyobraźnię, wiedzę np. o historii? Polecicie mi jakieś książki, strony ciekawe?

Gość gość
Hm z prostaczki nigdy nie zrobisz damy, nawet jak zacznie czytać o pedagogice.

Gość spaślak_
jesli z historii to historyczne :D jesli zadajesz takie pytanai to wybacz szczerosc ale ciekawa osoba to ty nie bedziesz nawet jak encyklopedie gutenberga przeczytasz.

Gość gość
No po prostu chcę wzbogacić swoją osobowość i wiedzę. Jeśli znasz jakieś ciekawe tytuły to podaj, jak nie, to nie pisz nic.

Gość gość
A co czytałaś do tej pory?

Gość gość
No jak to co, oczywiscie Kafeterie :-P

Gość gość
I jakie wnioski?

Gość gość
Problem w tym, że historia nigdy mnie specjalnie nie ciekawiła. Czytałam książki psychologiczne głównie, a od jakiegoś czasu nie miałam za bardzo motywacji, bo chorowałam na depresje. Mam kilka książek, które teraz kupiłam i właśnie się za nie zabieram. Jeśli znacie jakieś ciekawe tytuły, to będę wdzięczna.

Gość gość
Uważam że jaka chcesz to i tak będziesz - kwestia czasu. Jak się bardzo czegoś chce-zwykle jest to coś nieosiągalnego, to przynajmniej do półmetku się dochodzi, tylko potrzeba cierpliwości i zaangażowania.

Gość gość
Kwestia wizerunku.

Gość gość
Psychologia i czytanie o niej,to dla mnie takie coś takiego, jak by czytać o tym jak nauczyłam się chodzić, mówić i załatwiać swe potrzeby-pamiętam tylko że byłam wtedy dzieckiem. Nie czytam o rzeczach oczywistych dla mnie. Ja jestem z tych co jak mają jakąś potrzebę to im się śni w nocy rozwiązanie a następnego dnia widzą to na ulicy i się dziwią że każdy szczegół dokładnie jak ze snu. Co by nie wymyślili to ja to zrobię -taka jestem Jak mam czytać to już raczej o tym co i jak zrobić- a i tak zawsze muszę zweryfikować w praktyce czy ktoś mnie nie ściemnia .

Gość gość
Już lepiej biografie sobie poczytać niż wypociny czyjeś... Chociaż ja wychodzę z założenia że i to i to, to strata czasu Ktoś się wylansował nakłamał - ktoś to spisał wydał ładnie oprawił a ja mam zapłacić żeby napełnić głowę tą dziadowiną Historia-w szkole się jej uczymy i nigdy nie mamy pewności ż jest w 100% prawdziwa To już ciekawsza wiedza o ekonomii - przynajmniej coś z tego wynosisz zgłębiając nieustannie jesteś nawet w stanie gdzieś zajść! -A to już cos znaczy!

Gość gość
Ekonomiści mieszkający z rodzicami w wieku 30 lat się tu wypowiadają? :D

Gość gość
Psychologia i czytanie o niej,to dla mnie takie coś takiego, jak by czytać o tym jak nauczyłam się chodzić, mówić i załatwiać swe potrzeby-pamiętam tylko że byłam wtedy dzieckiem. Nie czytam o rzeczach oczywistych dla mnie. Aż wieje prostotą od ciebie. Prostaczka :D

Gość gość
Czytaj Koziolka Matolka. Madra ksiazka,cos sie nauczysz:-)

Gość gość
prostota a prostactwo to dwie rozne rzeczy. do autorki: poprzez czytanie staniesz sie oczytana osoba, ale czy ciekawa to juz zupelnie inna kwestia i na pewno nie ma zwiazku z oczytaniem:D

Gość gość
Tak jak ty :D Tak na poważnie, nie każdy lubi czytać. Oczytani ludzie bywają nudni i głupkowaci jak wyżej, więc nie ma recepty na to jak być ciekawszą osobą, sama musisz to wiedzieć.

Gość gość
Psychologia i czytanie o niej,to dla mnie takie coś takiego, jak by czytać o tym jak nauczyłam się chodzić, mówić i załatwiać swe potrzeby-pamiętam tylko że byłam wtedy dzieckiem. Nie czytam o rzeczach oczywistych dla mnie. Aż wieje prostotą od ciebie. Prostaczka Ba, cała psychologia jest dla niej oczywista przez przeczytania o tym ani jednej książki. Ośmieszyła się.

Gość gość
prostota a prostactwo to dwie rozne rzeczy. do autorki: poprzez czytanie staniesz sie oczytana osoba, ale czy ciekawa to juz zupelnie inna kwestia i na pewno nie ma zwiazku z oczytaniem Sama to wymyśliłaś czy ktoś ci pomógł? :D haha będzie mnie pusta krowa pseudouczona poprawiać :D idź podłogę umyj lepiej, bachorem się zajmij. Prostactwo lepiej pasuje do ciebie. Prostaczka, prymitywna, ignorantka. Wypowiada się na tematy, o których nie ma żadnego pojęcia.

Gość jkohlhgd
no proszę jak nieuka zabolała niewiedza:D