Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Joanna1972

Tanatopraktyk ...ze śmiercią na codzień...

Polecane posty

Witam podiełam ten temat bo nadal jest on bardzo tabu . Od 2 lat pracuję jako tanatopraktyk , jestem ciekawa waszych opinii , chętnie odpowiem na wasze pytania . Kto wedłuk was może taką prace wykonywać ? Czy tanatopraktyka (przygotowanie osoby zmarłej ) jest potrzebna ?

Gość gość
no to opowiadaj:) co robicie ze wszystkimi naturalnymi otworami ciała?

Gość gość
a to prawda, że g****icie zwloki?

Gość gość
Jak zabezpieczasz przed wyciekami?

Gość gość
Dlaczego po sekcji zwłok nie wkłada się organów w miejsca skąd je pobrano tylko wszystko zaszywa się w brzuchu? Sam widziałem ostatnio na sekcji zwłok, gdy w brzuchu wisielca zaszyli nawet mózg :D

Gość gość
Joanno niestety widzę że kłamiesz i nie masz pojęcia o tej robocie. Żegnam:o🖐️

Dlaczego po sekcji zwłok nie wkłada się organów w miejsca skąd je pobrano tylko wszystko zaszywa się w brzuchu? Sam widziałem ostatnio na sekcji zwłok, gdy w brzuchu wisielca zaszyli nawet mózg Dlatego , że raczej zmarłemu jest wszystko jedno , pozatym organy są pocięte przez lekarza więc raczej byłoby trudno wsadzić je na swije miejsce

Gość madelinka_
czym zabezpieczacie o***t i narządy plciowe? Co robicie z ciałem zeby wyglądało "dobrze" i bezpiecznie w miarę

Gość madelinka_
czytasz wuja google?:)

Gość madelinka_
Lary kvrwa a ty znowu tu? nie masz roboty?:D

czym zabezpieczacie o***t i narządy plciowe? Co robicie z ciałem zeby wyglądało "dobrze" i bezpiecznie w miarę Do zabezpieczenia używam żelu SynGel Dodge i bawełny . Sory na reszte odpowiem póżniej brak czasu

madelinka_pytała -Co robicie z ciałem zeby wyglądało "dobrze" i bezpiecznie w miarę odpowiadam jeszcze raz to samo bo nie zalogowałam się Korzystam z kosmetyków przeznaczonych tylko i wyłącznie dla osób zmarłych Dodge. Zwykłe kosmetyki poprostu spłyną w chłodni i rezultat byłty marny raczej nie chodzi o upiększanie ale o to aby przywrócić osobie zmarłej wygląs sprzed choroby lub wypadku (rekonstrukcja powypadkowa )

Gość gość
Chodzilo mi o wewnetrzna konserwacje

Jestem tanatopraktykiem zajmuję się wyglądem zewnętrznym wizaż , makijaż rekonstrukcja powypadkowa , uwówanie rozrusznika serca (konieczne do spopielenia zwłok ) itp. Wewnętrzną konserwacjią zajmuje się balsamista a to już inna sprawa , ja tego nie wykonuje

Jestem wstanie zabezpieczyć jedynie zewnętrzne części ciała tz. tak aby na czas pogrzebu rodzina mogła bezpiecznie się pożegnać . Jeśli osoba zmarła jest po sekcji mogłabym rozciąć szycie na brzuchu i organy wewntrzne zalać płynem dokorpusowym to zniweluję zapach , spowolni rozkład ale nigdy nie ma takiej potrzeby bo zazwyczaj pogrzeb odbywa się do trzech dni po zgonie

Gość gość
szukam walizki z pełnymi kosmetykami, gdzie moge ja zakupić? grabarz:)

Gość Ala_45
Czy kosmetyki do konswerwacji zmarlych moga byc z powodzeniem uzyte na osobie zywej aby przedluzyc trwalosc makijazu? Ide na dluzsza impreze i chcialabym utrwalic moj wizerunek.

Gość gość
Jestem pewny że tak,sam jestem tanato praktykiem.Jest to potrzebne nawet dla bezpieczeństwa rodziny która żegna zmarłego