Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy po ślubie będę musiała podać w szkole swoje nowe nazwisko_

Polecane posty

Gość gość

Hm jak napisała w temacie, zastanawia mnie to czy w szkole będę musiała podać swoje imię oraz drugie nazwisko, znaczy ja chcę mieć dwa nazwiska po ślubie, a czy w dzienniku mogę być tylko z panieńskiego? Chodzę juz ostatni rok do szkoły, a nie chcę żeby nauczyciele wypytywali o męża :)

Gość gość
Niestety musisz,Twoje świadectwa maturalne będą później nieważne....a po co sobie utrudniać....

Gość gość
BOŻE... najpierw liceum się kończy a potem śluby bierze,zwłaszcza, żeby potem męża ukrywać....

Gość gość
Chodzę do technikum i mam w sierpniu 20 lat hm :)

Gość gość
Nie nie musisz, świadectwo powinno być na twoje nazwisko panieńskie. Gdybyś się kiedyś rozwiodła czego ci nie życzę to po co ci to nazwisko. Ja zdawałąm maturę jak już byłam mężatką i świadectwo mam na nazwisko panieńskie, a potem się rozwiodłam.

Gość gość
Chyba

Gość gość
no 20 lat dorosła kobieta i się pyta o takie banały, a chce by ludzie żoną ją zwały wstydzi się męża w szkolnej ławce, a po zajęciach seks na huśtawce Po 5 latach bezrobocia to nie pomoże nawet zamożna cioca i pośredniak wita w kaju by móc z zasiłku naparzyć czaju

Gość gość
oczywiście że musisz

Gość gość
I co z tego ,że ma 20lat i pewnych spraw można nie wiedzieć, człowiek uczy się przecież całe życie. Mam 24 lata i dużo spraw nie wiem, ale to nie znaczy, że jestem głupsza niż inni. Co do szkoły to nie rozumiem, co szkoła ma do ślubu? Ludzie mają po 40 lat i się uczą. Co do odpowiedzi na pytanie. Ja na Twoim miejscu po prostu bym sie dopytała w szkole.

Gość gość
chyba to 20 lat właśnie pokazuje niedojrzałość, skoro boi się pytań o męża. chyba jak się bierze ślub to nie po to,żeby to ukrywaĆ.