Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwawienia miedzy okresem

Polecane posty

Gość gość

Mam problem a mianowicie chodzi o to ,że zdarzyło mi się to już 2 razy (teraz i w poprzednim miesiącu ) Po miesiączce jakiś tydzień występują u mnie krwawienia bardziej plamienie ( są jedno dniowe ) !Jak myślicie czy to coś złego czy coś zupełnie normalnego ? Dzisiaj czułam tak dziwny ucisk w jajniku ale prawie bezbolesny . Trzeba iść do Gina ?( Dodam ,że jeszcze nigdy nie byłam mam 18 lat ,wiec chyba wypadało by się wybrać ale tak jakoś nie mogę się do tego zmusić ). Proszę o odpowiedz A dodam ,że jestem dziewicą .

Gość gość
najlepiej idz do lekarza ! nie wstydz sie !

Gość gość
może to być mięśniak macicy.. lepiej idź do lekarza

Gość gość
No tak ale czytała też ,że tak już nie raz jest i nie ma co się martwić !

Gość gość
A dodam jeszcze ,że bolą mnie plecy ale to chyba nie ma z tym żadnego związku :)

Gość gość
Ból pleców jak najbardziej może być objawem dolegliwości związanych z jamą brzuszną (ból z narządów w jamie brzusznej promieniuje i imituje ból pleców) więc tym bardziej zgłoś się do lekarza.

Gość gość
Tez miałam plamienia międzymiesiączkowe, poszłam do ginekologa i okazało się, że mam niewielką nadżerkę, reszta ok, jeszcze czekam na wyniki cytologii.

Gość gość
O to chyba jednak wizyta mnie nie ominie !Przyznam szczerze ,że się wstydzę iść do Gina ale chyba nie ma innego wyjścia :( A mam jeszcze jedno pytanie jak pójdę za miesiąc to nie ma znaczenia prawda ? Bo chciałabym sprawdzić czy w przyszłym miesiącu będzie to samo ,żeby mi nie powiedział ,że jestem jakaś przewrażliwiona czy coś

Gość gość
A i mam jeszcze pytanie co do tych pleców to normalnie wymienić co mam za problem i jego objawy to powiedzieć o tym bólu tak ? Wiem ,że może zadaje głupie pytania ale się stresuje przed wizytą

Gość gość
jeśli cię bolą plecy na dole to bardzo możliwe, że to torbiel. Mi ostatnio doktor wykryła właśnie torbiel, miałam plamienia, lekki ból w jednym jajniku i właśnie ból pleców ( i jeszcze częściej sikałam :p). Warto iść do lekarza, nie masz czego się bać, nie wyśmieje cię.

Gość gość
No tak nie ma się czego bać sama sobie to powtarzam ale jednak trudno się przełamać ten pierwszy raz !Jakoś tak mi głupio i niezręcznie będzie ! A i jeszcze jeden objaw zauważyłam (chyba za dużo tym myślę :) ) Co jakiś czas czuje w środku pochwy a ból ( Ale dosyć rzadko) Dzisiaj np podczas jazdy na rowerze mnie bolało jest to takie bardziej kłucie ale niezbyt intensywne . Wiec może nie ma znaczenia wole zapytać ;) Dzięki za porady :)

Gość gość
Krwawienia międzymiesiączkowei i bóle pleców wyglądające jak rwa mogą też sugerować (oby nie u Ciebie) raka szyjki macicy. Mój gin. mówił. że miał pacjentkę 24l która zmarła na tego raka, ale to dlatego, że nie była wcześniej u gina, dopiero jak już objawy były takie, że nie dawała rady to poszła. Każdy kto chodzi regularnie do gina nie ma się czego bać. Pamiętajcie, że wykonywanie cytologi raz na 2-3 lata jest bzdurą. Powinno się ją robić co pół roku. Wiadomo, że NFZ tak często nie refunduje, ale chyba warto zapłacić 30 zł i mieć pewność. Postać złośliwa z I stopnia może się rozwinąć w pół roku.

Gość gość
Boże teraz to mnie przestraszyłaś ! A to myślicie ,że mogę iść już teraz ,że nic mi nie powie ,że to tylko 2 razy się zdarzyło i wyolbrzymiam ? A powiem ,że jeszcze dzisiaj zauważyłam ,że miałam upławy a teraz taką jakby brązową wydzielinę z takimi gęstym resztkami ( pierwszy raz mi się to zdarzyło)

Gość gość
Powiem tak: Z*********j do lekarza, bo może być potem za późno. Takich objawów się nie bagatelizuje.

Gość gość
No tak pójdę !Ale co z tą wydzieliną brązową ?

Gość gość
Tak jak pisałam wydzielina była brązowa a teraz wróciła znów ta czerwona ! Może są plamienia około owulacyjne ?

Gość gość
Co myślicie o tych plamieniach ? Jak pójdę do ginekologa to jak to nazwać upławy czy plamienia ? Co to są upławy wiem ,że to niewłaściwa wydzielina z pochwy ale czy może ona być na w 12 dc ?

Gość gość
????

Gość gość
Ja nie mam pojęcia ,bo wg nie chodzę do gina

Gość gość
Czy ty k***a jesteś normalna? Dalej oczekujesz odpowiedzi na necie zamiast isc do lekarza?

Gość gość
I co, byłaś u lekarza?

Gość gość
Pójdę a zapytałam się ,bo chciałam się czegoś dowiedzieć a nie zastąpić porady wizytą u ginekologa ! Mam wizytę na 25 kwietnia ! I mam pytanie miałam wizytę na 15 i musiałam przełożyć ,bo wypadał mi okres (Miałam go co 28 dni jak w zegarku ) A dzisiaj ani wczoraj nie ma ślady okresu znaczy mam objawy ale go nie ma !Myślicie ,że mógł przez te plamienia się rozlegulować ? I co mam powiedzieć lekarzowi jak zapyta się czy mam reguralne cykle ? Boje się ,że znów przez to będę musiała przekładać wizytę !

Gość gość
Powiesz mu to, co tu napisalas. Zanim wchodzisz na fotel, siadasz przy biurku lekarza i przeprowadza wywiad lekarski. Zapytaj od kiedy miesiączkujesz (od którego roku), czy regularnie, boleśnie, kiedy byla ostatnia miesiączka itp. I wtedy mówisz mu tez, ze masz problem z krwawieniem srodcyklicznym. Bol pleców to tez objaw, nie zapomnij o tym wspomnieć. Zapyta, czy współżyjesz, jeśli tak to moze zapytac, czy juz rodzilas, albo poronilas. To normalne zbieranie danych, nie ma sie co obrażać. Potem masz chwilke na przygotowanie sie do badania - albo za parawanem, albo w pokoiku obok (w zależności od gabinetu) ściągasz majtki (czasem jest możliwość z korzystania z toalety) i wskakujesz na fotel.

Gość gość
Ok :) Bardzo dziękuje tylko czy brak okresy może zależeć od tych plamień ?

Gość gość
Na razie to okres ci sie tylko delikatnie spóźnia, nie panikuj :) pewnie jutro lub pojutrze sie znajdzie ;)

Gość gość
No tak ale zawsze miałam go jak w zegarku :) A c najgorsze on trwa 7 dni wiec jak go nie dostane do piątku to będę znów musiała przełożyć wizytę dlatego panikuje :) Mam pytanie a są jakieś domowe sposoby na jego wywołanie ? np...aspiryna pomaga czy nie ? :)

Gość gość
A i mam jeszcze jedno pytanie powiedzieć lekarzowi o tym spóznieniu ?:)