Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Higiena intymna

Polecane posty

Gość gość

Wiem ,że pytanie głupie no ale jestem anonimowa to je zadam :) Chodzi o to ,że jak się myje w tych miejscach to używam płynu specjalnego ale tylko na zewnątrz a nie w środku (nie wyobrażam sobie tak wkładać ręki) No i moje pytanie czy to jest prawidłowe czy powinnam się myć też w środku ?

Gość gość
nie w środku! najlepiej unikać tarcia i myć się delikatnie

Gość gość
Nie, myje się tylko części zewnetrzne i to wystarcza. Irygacje nie sa wskazane, bo wypłukuja naturalną flore bakteryjną. Po kapieli możesz zastosować provag żel, który zawieraz kwas mlekowy więc wspomaga utrzymanie prawidłowego pH, zapobiega powstawaniu infekcji i wspomaga utrzymanie higieny.

Gość gość
Ok :) Dziękuje za sensowne wypowiedzi!

Gość gość
I to jest piękne. Pytanie, konkretna odpowiedź i podziękowanie. Kocham was:-D A myślałem, że to ciekawski chłopak pisze.

Myj tylko na zewnątrz, najlepiej dwa razy dziennie, zawsze w kierunku od przodu do tyłu. Nie polecam irygacji, bo wypłukują dobre bakterie, lepszy jest prysznic, zrezygnuj z gąbek, stosuj probiotyki np. najbardziej znany Lactovaginal.

Gość annakondaa
i dobrze się myjesz, pochwa nie wymaga mycia:) panuje tam takie środowisko że samo radzi sobie z "zagrożeniami".A do higieny dobrze używać czegoś z kwasem mlekowym /może być wspomniany provag żel/.Co do irygacji to dobrze piszą-lepiej odpuścić...powodzenia..

Gość gość
ciekawy i nie zbyt dlugi artykul o wlasciwej higienie intymnej znajdziesz tez tutaj: kobiecosc.info/poznaj-swoje-cialo/zdrowie-intymne/jak-czesto-nalezy-myc-miejsca-intymne/ warto zerknac, sama mialam wiele watpliwosci jak i czym sie tam myc...