Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zawód Weterynarz jest dla was prestizowy?

Polecane posty

Gość gość

czy to wsiowe studia? i czy byłybyście z facetem który jest wetem?

Gość gość
ja bym nie była, znałam jednego i był to prostak, w dodatku trochę gruby, wyglądal jak rzeźnik, często miał kontakt z umarłymi Zwierzętami, nie kochał ich

Gość gość
Kokosiasty :-D

Gość gość
Przecież to jest zawód jak każdy inny. Co ma powiedzieć żona której mąż pracuje w prosektorium bądź jest grabarzem? Jest kasa to się pracuje... Żadna praca nie hańbi... Ktoś tutaj napisał że ma kontakt ze zdechłymi zwierzętami i ich nie kocha... A lekarz ludzki to każdego ma kochać? Ile on ludzi widzi umarłych? To tak jak rolnicy każdy tylko na nich narzeka a tak naprawdę mamy od nich żywność ... ŻADNA ALE TO ŻADNA PRACA NIE HAŃBI I NIE MA CO PO NIEJ OCENIAĆ CZŁOWIEKA!!!!

Gość gość
A co do studiów weterynaryjnych to są one jednymi z najcięższych a wiem bo mam znajomego na wet i wiem ile trzeba kuć żeby się na nich utrzymać...

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
ja tam wolę artystę albo faceta po studiach humanistycznych, kasa mnie nie obchodzi 🖐️

Gość gość
czemu po humanistycznych?

Gość gość
tzn nie po każdych humanistycznych, ale po takich, które wykształcają w mężczyźnie wrażliwość i uważność na piękno, np. filozofia, psychologia, kultura antyczna, archeologia, historia sztuki, polonistyka... na pewno z humanistycznych nie chciałabym kogoś po prawie, teologii, dziennikarstwie, socjologii czy pedagogice

Gość gość
Znajdź po tym robotę :/ Sama jestem po humanistyce i co z tego mam? Rok bez pracy i żyję tak naprawdę dzięki mężowi który jeszcze jakieś pieniądze zarabia. Baaaardzo żałuje że poszłam na te studia bo tylko zmarnowałam sobie przez to swój czas i nerwy. Nikomu humanistyki nie polecę.

Gość gość
"ale po takich, które wykształcają w mężczyźnie wrażliwość i uważność na piękno" A pieniądze to same z nieba spadną? Jak manna? Hahahaha :D :D :D Ile ty masz lat obudź się wreszcie samą miłością nikt jeszcze się nie wyżywił :D :D :D A tak naprawdę przez brak funduszy jest najwięcej rozpadów związków.

Czy założycielka tematu to znów ta debilka, która codziennie pyta oto, czy jakiś zawód jest prestiżowy? Była już chyba pielęgniarka, farmaceuta, ekonomista, a teraz weterynarz? Co to w ogóle znaczy "prestiżowy"? :o wybierając zawód należy kierować się pasjami i predyspozycjami, a nie prestiżem. Zresztą wydaje mi się, że na "prestiżowość" danego zawodu patrzy tylko zakompleksiony zaścianek.

Gość gość
podbijame🖐️

Gość Kociara777
Jak ktoś jest dobrym vetem to tak. Ja po wielu przygodach z „rzeznikami” trafilam w koncu na http://lecznica.pila.pl/ Wczesniej bylo roznie ,w zyciu po tych ludziach bym nie powiedziala, ze wykonuja prestizowy zawod – ot zwykli sadysci

Moim marzeniem zawsze było mieć męża - weterynarza. Sama chciałam zostać wetem, ale niestety nie "przeskoczyłabym" tematu uśpienia zwierzaka. Uważam, że to świetny zawód.

Gość gość
Ja mam duży szacunek do weterynarzy,w końcu to normalni lekarze,a ich zawód wymaga ogromnej wiedzy i wyczucia. Wobec zwierzaka i jego właściciela. Moich małych podopiecznych leczę u www.weterynarz-szczecin.info ci lekarze już nie raz mi pomogli i wiem,że zawsze mogę na nich liczyć.

Gość gość
Hmm...nie mieszkam w PL. Weterynarz jest jak lekarz. Mojej osoby nie musi lubieć ale musi mieć nie tylko podejście do zwierzaka ale i wiedzę. Wet, u mnie, to bardzo dobry zawód. Po specjalizacji w danym kierunku, na równi z chirurgiem plastycznym. Co kraj to obyczaj. Co kraj, to sposób w jaki ludzie traktują i patrzą na swoich pupili. Mam chorego psa i oczekuję najlepszej opieki i lekarstw jakie są dostępne na rynku. Weterynarz (tutaj) jako np jakiś "znachor" i "nieudacznik", nie ma prywa bytu. Nie wiem jak w PL.

Gość gość
Tak, zdecydowanie. Weterynarz jest jednym z niewielu lekarzy wiarygodnych, którego odwiedzam regularnie przy wizytach z moimi pupilami. Najczęściej korzystam z usług szczecińskiej lecznicy zwierząt http://weterynarz-szczecin.info/

Gość barbara nowacka
Nie wiem czy zawód prestiżowy, ale na pewno bardzo potrzebny. Wiem, że studia są niesamowicie wymagające.Uważam, że to jest zawód zaufania społecznego.W koncu korzystasz z usług LEKARZA , chcesz dobrze dla swojego psa/kota/kanarka. W każdym zawodzie znajdziesz prawdziwe" perełki" i osobiście znam jednego weterynarza, który ma wielkie uznanie w moich oczach. Mianowicie doktor Michał Nowicki z Warszawy, który podjął sie próby ratowania mojego kota, kiedy inni odmówili pomocy. Korzystam z usług przychodni vet4pet raz na jakiś czas, jestem zadowolona z jakości usług i podejscia do ludzi i zwierzat.

Gość gość
Ja jestem bardzo zadowolona z Gliwickiej Kliniki Weterynaryjnej. Dwa lata temu uratowali mi kota, którego inni spisali na straty. Klinika jest całodobowa, doskonałe zaplecze diagnostyczne i specjaliści medycyny weterynaryjnej, kochają zwierzęta. Ludzie zjeżdżają ze wszystkich stron do Gliwic na Toszecką, ja też chociaż mieszkam 40 km od Kliniki, ale to nie ma znaczenia. Polecam i zazdroszczę Gliwicom tej kliniki i Onkowetu. Mieszkać w Gliwicach i zwierzaka nie mieć to nietakt :-)

Gość gość
każdy zawód może być prestiżowy jeśli go wykonuje profesjonalista a nie jakaś popierdółka. W życiu bym więcej do takiego nie poszła, co nie umie leczyć, badań nie porobi tylko taka zgaduj zgadula. Tak samo jak do felernego fryzjera, raz mnie oszpecił i wystarczy. Niech idzie z torbami.

Gość gość
Padlina jest niezdrowa

Gość gość
Jasne że jest, nie wiem skąd to pytanie?? Jest naprawdę ciężko go zdać, poza tym podobnie jak w przypadku leczenia ludzi, masz ogromna odpowiedzialność za to co robisz, bo nie rzadko zwierzę jest członkiem rodziny. Tak od siebie dodam, że jeśli ktoś z forumowiczów chce usprawnić swoją pracę w tym kierunku, może skorzystać z sprzętu dostępnego na tej stronie http://premedmarki.pl/ . To ogromna pomoc, ja szukałam go chyba całe wieki. Dopiero znajoma mi podpowiedziała o nich, teraz mogę sprawniej prowadzić swoje usługi. Polecam wszystkim przyszłym weterynarzom : )

Gość gość
My chodzimy do lecznicy w http://weterynarz-szczecin.info/ - specjalisci sa swietni i nparawde potrawia wyleczyc nie jedna chorobe! My chodzimy tam i z psem i z kotem!

Gość gość
Widzę, że szukacie tutaj też dobrego weterynarza. Ja mogę Wam polecic sprawdzonych specjalistów w http://medi-vet.com.pl/ - sa naprawde pomocni i warto chodzic do nich regularnie

Gość gość
A ja do Gliwickiej Kliniki Weterynaryjnej na Toszeckiej. Całodobowa, ze wszystkimi bajerami, tomografem, rehabilitacją. Miły personel, bardzo profesjonalny. Pod taką opieką moje psy i koty jeszcze mnie przeżyją ☺