Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciągłe problemy w pracy a umowa

Polecane posty

Gość gość

Przykładowo jutro kończy mi się umowa o pracę. Firma obiecała 2 tyg temu nowa umowę. W pracy ciągle problemy., pretensje, praca za lekko ponad najniższej krajowej. Pytanie jest takie. Czy powiadomienie przełożonego o tym iż rezygnuje z tej pracy grozi mi jakimiś konsekwencjami? Prawnie. Umowy następnej nie podpisałam.

Gość gość
jesli jutro masz ostatni dzien pracy wg umowy to pojutrze nie musisz przychodzic. nawet bym nikomu nic nie mowila jesli nie zalezy ci na pracy.

Gość gość
Ustnie umówiliśmy się z przełożonym ze przejde na pól etatu. 2 tyg temu dzwonilismy do firmy. Umowy dalej nie ma. Dziś jak i od dłuższego czasu spotkał mnie przykry incydent nie z mojej winy. Przełożony traktuje mnie jak wriga. Mam dość nie daje rady psychicznie i fizycznie. Po dzisiejszym dniu utwierdzilam się w przekonaniu że nie chce tam pracować. Jutro mój ostatni dzień. Chodzi mi tylko żebym nie miała żadnych problemów.

Gość gość
skoro konczy ci sie umowa jutro. nie musisz pojutrze isc do pracy. nie musisz miec wypowiedzenia ani nic z tych rzeczy.