Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze miesieczne dzieci nosza jeszcze kombinezony czy juz wiosenne kurteczki

Polecane posty

Gość gość

Bo juz sama nie wiem co swojemu zakladac. Kombinezonik mamy taki cienszy a wczoraj wyjelam z niego syna calego spoconego, mamy tez wiosenna kurteczke ale w takim razie co z nogami? Zakladac rajstopki?

Gość gość
Ja mialam polarowy pajac, w tym dzecku bylo najwygodniej, zwlaszcza takiemu malemu.

Gość taka mama_1
ja mam 2 mies dziecko i na spacer wychodzi majac na sobie: body + pajac (normalny bawelniany) + bluza polarowa z kapturem (kaptur przylega do glowy wiec czapki juz nie nosi) lub wiosenna kurteczka z cienka warstwa polaru. Na nogi nic wiecel nie zakladam bo wozek ma i tak nakladke. To jest ubior przy 17/18stopniach

Gość gość
To ja Tobie podpowiem inaczej, co prawda nasza córka była jesienna, ale ubieraliśmy córke o JEDNĄ warstwę więcej niż sami siebie i zawsze mieliśmy kocyk na wrazie co. Jak ja miałam długi rękaw i cienką bluzę to moja córa miała krótki rękaw, pajaca i bluzę czy kurtkę. Na nogi nie zakładaj nic więcej poza jedną warstwą, co prawda możesz jeszcze na stopy założyć buty lub skarpety.

Gość gość
zasada jest prosta - dziecko nosi o jedna warstwe ubran niz dorosly. Po poludniu wystarczy cienka wiosenna kurtka. a rano tez + jakis cieply polarek. najgorsze dla dziecka to przegrzac go, predzej zachoruje niz gdy ciuut ciut zmarznie. Nie przeasadzajcie - w poludnie jest kolo 15 stopni na plusie a nie na minusie!

Gość gość
fajne kurteczki nosza jak sie usmechnie rankiem :) www.youtube.com/watch?v=dwA2eq3m_c0

Gość gość
Puknijcie się z tą zasadą! Ta zasada jest dla noworodka który urodzil się w zimie. Po miesiącu ubiera sie dziecko tak samo jak siebie! Kombinezon w taką pogode? To jest wlasnie przegrzewanie. Wiosenna kurtka wystarczy. Moja córka dzis przy 10 stopniach i zimnym wietrze byla ubrana w leginsy dżinsowe, body na dlugi rękaw, sweter i kamizelkę i czapkę. A potem zastanawiacie sie dlaczego wam dzieci chorują. O_O

Gość gość
Miesięczne dziecko w kurteczce....taaa....może do tego geterki lub dżinsiki....:O puknijcie się w łby,takim maluchom najwygodniej w kombinezonie,czy pajacu,a nie kurttce.....no,ale aby modnie,co tam wygoda dziecka,grunt to lans....żaaal.....

Gość gość
skoro kombinezon jest cienki to zakładaj pod spód tylko np. body i spioszki

Gość gość
Moja córka dzis przy 10 stopniach i zimnym wietrze byla ubrana w leginsy dżinsowe, body na dlugi rękaw, sweter i kamizelkę i czapkę. Po co zakładać body NA długi rękaw?

Gość gość
Legginsy dżinsowe, sweter dla miesięcznego dziecka? WTF?

Gość gość
bo to głupie baby bez mózgu....legginsy dla maluszka,no,jeszze szpilki

Gość gość
Tylko ze moja córka ma ponad rok to mogę ja tak ubierać. Podalam przyklad. A body na dlugi rękaw bo wial zimny wiatr i byloby jej za zimno w reke w samym swetrze.

Gość gość
moja ma 4 tyg. miala dzisiaj na sobie body z dl.rekawem, bawelniany pajac, sweferek i cienkie spodnie plus cieniutka czapka. 15st.

Gość gość
Są przecież takie cieple welurowe czy polarowe pajace i pod zwykly pajac mozna taki założyć i przykryć kocem i do tego czapka. A nie w zimowe kombinezony przy takiej pogodzie.

Gość gość
Mojego Syna ubieram tak jak siebie, ma 4,5 miesiąca. Czasami ma tylko body z krótkim rękawem i bluzę bądź bluzeczkę z długim rękawem. Gdy chłodniej to bluzę ma na bluzeczce + bezrękawniki, a gdy całkiem chłodno na dworze to ma body z krótkim rękawem, bluzkę z długim rękawkiem i właśnie kurtkę na cienkim polarku. Na nozkach ma spodnie - dresowe, z grubszej bawełny albo jeansy właśnie - wygląda w nich bosko i na pewno jest mu wygodnie. Nie marudzi, nic go nie uciska. Aaa, na stopach ma skarpetki i trampki :) mój przystojniak!!! A, i żebyście miały jeszcze jeden powód żeby mnie pogryźć - czasem nie zakładam mu czapki, zakładam tylko jak mocno wieje, albo nie jest w wózku na spacerze.