Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pomga psycholog?

Polecane posty

Gość gość

Podejrzewam u siebie depresję i wiem, że muszę coś z tym zrobić bo nie pozwala mi to żyć. Tracę najlepsze lata swojego życia. Zamierzam pójść do psychologa/psychiatry bo wszyscy mówią, że to pomaga ale ja sobie tego nie wyobrażam. Będę mu mówić co mi dolega a on powie że mam robić to i to i wtedy będzie lepiej? Wmówi mi że to co teraz dla mnie jest czarne ma być białe? Może ktoś powiedzieć jak takie rozmowy wyglądają? I na czym takie leczenie polega?

Gość gość
psycholog nie leczy, tylko psychoterapeuta, a w psychoterapii obowiązuje tajemnica i nikt nie moze ujawniac tego co tam sie dzieje wiec nie licz ze ktos sie zwierzy i cos powie

Gość gość
Z racji wykonywanego zawodu znałem wielu psychologów. Dwóch miało stwierdzoną schizofrenię, większość ogromne problemy emocjonalne, a jedynie dwóch mógłbym nazwać normalnymi, dobrymi psychologami. Nigdy nie idź do psychologa, idź do psychiatry. Z nimi jest trochę lepiej.

Gość gość
idz do psychoterapeuty z certyfikatem PTP

Gość gość
gadaj do lustra i uśmiechaj się ładnie - na to samo wyjdzie chyba, ze chcesz leki to musisz iść do psychiatry mam wrażęnie, że psychologowie i psychiatrzy wykonują te zawody, bo musieli sie dowiedzieć jakie jest źródło ich problemów i tak mają swoją terapię cale życie i to za darmo

Gość gość
A jak? A tak, nijak. Jak lubisz gadać to znajdź sobie wolnego słuchacza i gadaj, on będzie kiwał głową i weźmie na siebie Twoje problemy, a Ty uwolnisz się od nich na zawsze. Powodzenia!

Gość gość
Psycholog bardzo pomaga, ja od dwóch lat uczęszczam na terapię i nie żałuje, www.maturitas.pl - korzystam z bardzo dobrego psychologa z Warszawy !

Gość gość
No ale nie musisz tu nikogo reklamowac,po co podajesz strone??

Gość gość
mi nie pomogl. wszyscy moi psychologowie to nieudacznicy zyciowi z problemami. psychiatra to lekarz

Gość gość
psychiatra to lekarz,ale od leczenia duszy jest psychoterapeuta

Gość gość
Oj tak, na psychologię- szczególnie na SWPS idą ludzie, którzy sami chodzą miesiącami do psychologa. Naprawdę, znam to środowisko. Czasem nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.

Gość gość
Psycholog może bardzo pomóc, http://www.maturitas.pl/kontakt/ osobiście korzystam z bardzo dobrego psychologa i wyleczył u mnie stany lękowe, osobiście mogę polecić.

Gość gość
14.04.14 [zgłoś do usunięcia] gość Na wszystkich kierunkach ludzie chodza do psychologów,na zachodzie to juz od lat ,kazdy ma swojego terapeute,tylko Polska zasciankowa ciagle nie moze dojrzec do tego ze człowiek to nie tylko ciało,ale przede wszystkim dusza

Medytacja jest udowodnioną naukowo skuteczną metodą na zmniejszanie lub nawet likwidowanie objawów depresji. Na początku myślano, że to placebo, ale jednak okazało się to nieprawdą. Polecam medytację mindfulness. Najprościej mówiąc zacznij codziennie siedzieć przez 1 min. i skupiać się na oddechu. Po pewnym czasie wydłużaj czas.

Gość gość
25.04.14 [zgłoś do usunięcia] promocnik Bo nauka jest arogancka i ignorancka,wie ze nic nie wie....

To akurat jest prawda. Dlaczego? Im więcej wiesz tym okazuje się, że jeszcze więcej jest do odkrycia dlatego wydaje się, że nic nie wiesz.

Gość gość
No własnie ,własnie dlatego nie rozumiem arogancji naukowej,taj jak i medycznej,jedynie fizyka kwantowa juz wyprzedza cała reszte